Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag een recept en baktijd van appelflappen.

Appelflappen :

Ingrediënten:

-1 blad bladerdeeg

-1 appel ( Jonagold)

-Snuifje kaneel

-3 eetlepels suiker

-1 eidooier

Bereidingswijze:

- Verwarm de oven voor.

- Rol het bladerdeeg uit tot het ongeveer 2mm dik is.

- Snij de appel in kleine stukjes, en meng de appel stukjes met de suiker (je kan de

hoeveelheid suiker zelf kiezen) en de kaneel.

- Plaats de appelstukjes in een microgolf schotel, en laat het in de microgolf voor een paar

minuten garen.

- Strijk wat eierdooier op de randen van het bladerdeeg. Je doet dit omdat het later beter zal

sluiten.

- Leg een hoopje appel stukjes op de helft van het bladerdeeg en vouw het diagonaal dicht.

- Duw met een vork op de randen zodat het extra goed dicht is.

- Strijk met een borsteltje eierdooier over de gehele appelflap en strooi er wat suiker over.

- Bak de appelflap in de oven met een temperatuur van 225 C° voor ongeveer 25 minuten totdat hij goudbruin is.

Enkele tips:

- Voeg rozijnen toe voor een extra smaak.

- Denk eraan dat er vele appelflappen recepten zijn, je kunt er een paar van uitproberen en

kijken welke je het liefst hebt.

- Je kan de appel stukjes vervangen door appelmoes,maar let op dat de appelmoes er niet

uit lekt in de oven.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :