Waar vandaan: Advies > Culinair

De krieken in mijn kriekenconfituur drijven steeds boven. Hoe te verhelpen ?

Dit is een welgekend probleem en is te wijten aan het feit dat de vruchten lichter zijn dan de gelei en daardoor opstijgen. Enkele oplossingen zijn de volgende:

- Bedek de krieken eerst met de suiker en laat deze enkele uren staan. De suiker vervangt het vocht uit de krieken waardoor ze zwaarder worden. Daarna koken zoals gewoonte.

- Schroef, na het vullen, deze potten dicht, draai deze om en herhaal dit enkele keren tot de vruchten zich verspreid hebben door de bokaal. Let op, deze bokalen zijn heet!

- Vul de bokalen, laat even afkoelen en roer met een afgekookt metalen staafje (lepeltje) om de vruchten te verdelen. Dit is een gevaarlijke methode omdat het confituuroppervlak lang in contact is met de lucht en er gistingscellen kunnen in komen.

Indien er toch vruchten boven komen drijven, troost je dan met de gedachte dat dit bij commerciële producten ook wel eens gebeurt!


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :