Waar vandaan: Advies > Culinair

Tagine, hoe gebruiken?

Ik heb van Marokkaanse buren een tagine gekregen en zij gingen uitleggen hoe daar eten bereid in moet worden. Spijtig genoeg is de mevrouw ziek geworden en gaat het momenteel moeilijk. Kunt u mij uitleggen hoe ik daarin moet eten bereiden ?

Het is best om je bereiding van de tajine te doen in een gewone metalen pot of pan en nadien op te dienen in de tajineschotel.

Deze aardwerken serveerschotel is zeer broos en kan gemakkelijk barsten. Ze is ook niet bedoeld om te gebruiken op vuren zoals onze moderne vuren.

De verwarring is ontstaan omdat de schotel ook de naam gekregen heeft van het gerecht. Tagine of tajine is gewoon een stoofschotel naar Marokkaanse normen.

Lamsvlees of kip gestoofd met diverse kruiden zoals de ras-el-hannout met daarbij kikkererwten, gedroogde pruimen, olijven, gekonfijte citroen en dergelijke… Maar de bereiding gaat evengoed en zelfs beter in een metalen pan.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :