Waar vandaan: Advies > Culinair

Raclette.

Wij willen graag met de kinderen eens "kaasraclette " doen. Welke kaassoorten moeten wij gebruiken ? Welke groentjes ? Wat kan er nog zoal bijgegeven worden?

Daarvoor heb je een speciale hele kaas nodig: een “tomme” uit Zwitserland of de Franse Jura. Die kaas is in elke goede kaashandel verkrijgbaar. In elke supermarkt vind je deze kazen in schijfjes gesneden.

Als groente wordt wel eens een salade achteraf gegeten.

Verder wordt de raclette gegeten met aardappelen in de schil, gepoft in de oven, met stokbrood en zure ajuintjes en augurkjes.

Sommigen doen er ook nog charcuterie bij zoals droge ham uit de bergen maar vooral als je dat ergens kan vinden het “Bündner fleisch”. Dit moet wel te koop zijn in de betere supermarkten zoals Delhaize.

In feite is een raclette een gewone broodmaaltijd maar met gesmolten kaas ipv gewone kaas.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :