Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik een panna cotta ?

Panna cotta :

250 gram room van 40% vetstof

250 gram volle melk.

Samen op warme tot alles goed warm is.

Suiker naar smaak toevoegen ( 75 gram…)

5 gram gelatine blaadjes te week zetten in koud water, deze 5 minuutjes laten weken en daarna door de nog warme room/melk roeren. ( let op: goed het gewicht van de gelatineblaadjes controleren !!!)

De massa verder laten afkoelen en een kleine glaasje cognac of amaretto bijvoegen.

In vormpjes gieten en laten afkoelen in de koelkast, dit duurt enkele uren!

Om te serveren de potjes omdraaien op een bord en versieren met diverse verse rode vruchten en een schepje frambozen of aardbeiencoulis. ( saus)

Hier vindt je een volledige uitleg :

http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/archief.php?ID=202

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :