Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag had ik het oude recept gehad van het Poperings standevlees.

Graag had ik het oude recept gehad van het Poperings standevlees.Zou je mij hierbij kunnen helpen?

Poperings Standevleesch met plokkerssaus

Ingrediënten: voor 4 personen

- 1kg gepekelde en gerookte ham (vragen aan de slager)

- 3 wortelen

- 3 uien

- 1 1/2 dl azijn

- bruine fond

- boter

- peper en zout

Bereiding:

Het stuk vlees 20 minuten laten ontzilten in kokend water. Het vlees daarna langzaam braden in een zachte oven met de in stukken gesneden wortel en ui. Op smaak brengen met peper en zout. Het braden neemt ongeveer een uur. Het vlees moet regelmatig bevochtigd worden met bruine fond. Intussen 2 uien fijn snipperen en bruin stoven in de boter. Blussen met azijn. Braadjus bijvoegen en laten inkoken. Eventueel binden met wat bruine roux. Het vlees in dikke schijven snijden en opdienen met gekookte seizoengroenten en aardappelkroketten of gebakken nieuwe aardappeltjes.

Bron: 'De Bierkeuken van 't Hommelhof' van Stefaan Couttenye

Tip: bij de kruiding zouden we het zout achterwege laten omdat het vlees reeds gezouten is…!

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :