Waar vandaan: Advies > Culinair

Berkshire varkensvlees

Onlangs kocht ik in beenhouwerij Criee Antwerpen lams koteletjes, thuisgekomen bleek dat men mij verkeerd vacuum verpakt vlees meegegeven te hebben. Telefonisch bevestigde men dat ik het mocht terugbrengen echter dat was niet mogelijk binnen korte termijn. Het vlees bleek Birckshire spiering te zijn (twee stuks lappen vlees), sterk met vet dooradert vlees en dikke zwoerd. Ik denk dat het varken is en wil het wel eens eten, maar hoe maak ik dit klaar en wat kan er bij als groente, of vries ik het in en breng het terug (zoals ze voorstelden)het prijsverschil is ook wel aanzienlijk, lams koteletjes kosten dubbel zo veel als het meegegeven vlees.

Het gaat hier over een soort varkensvlees van het Berkshire ras. Speciaal vlees dat inderdaad vrij vet is maar wel speciaal van smaak is.

Ik zou de moeite doen om het eens te proberen. Dit vlees is niet zo maar overal verkrijgbaar.

Maak een afspraak met de slagerij dat je volgende keer een prijsregeling krijgt !

Dit varkensvlees is ook niet zo goedkoop!

Maak het gewoon klaar zoals alle andere vlees van varken.

http://www.dukeofberkshire.eu/functions/content.asp?Pag=15&pnav=;27

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :