Graag een recept om paling in ' t groen zelf klaar te maken.
Paling in t groen
Benodigdheden :
Paling
Sjalotten
Diverse groene kruiden zoals: peterselie, kervel, bieslook, dragon,
citroenkruid, munt, palingkruid, zuring... alles en hoeveelheid naar keuze.
Witte wijn, visfumet, of zelfs water.
Boter
Citroensap
Bindmiddel : zetmeel
Bereiding :
Reinig de paling grondig en verwijder alle bloed van de ruggengraat. Verwijder alle rug -en buikvinnen en snij in stukken van 5 ΰ 6 cm lengte.
Stoof de sjalotten lichtjes in boter en voeg de paling toe. Laat de paling mee stoven tot de stukken opstijven.
Voeg alle gehakte groene kruiden toe en laat ze even meestoven. Bevochtig met de witte wijn en visfumet ( bokaaltje) of water.
Vaak wordt fijngemaakte zuring of ook spinazie toegevoegd.
Kook gedurende een tiental minuten gaar. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de paling. Regelmatig proeven is de boodschap.
Bind het geheel met aangeroerd zetmeel en breng op smaak met peper en zout. Citroensap kan eventueel ook toegevoegd worden.
Van dit recept bestaan er evenveel varianten als er koks zijn !!! De opgegeven hoeveelheden zijn absoluut niet kritisch.
Meer vragen & advies >> Archief.
Vitelma :