Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik een driekoningentaart ?

Ingrediënten voor 6 personen

Voor de taart

2 rolletjes bladerdeeg (supermarkt)

1 gedroogde boon

1 eierdooier

1 eetlepel suiker

1 eetlepel water

Vulling voor 300 gr frangipane

75 gr banketbakkersroom ( vanillepudding)

60 gr boter of margarine

60 gr poedersuiker

60 gr gedroogde amandelen

1 koffielepel maïszetmeel

2 eieren

4 cl bruine rum ( facultatief)

Bereiding:

Bereiding van de frangipane:

Mix de amandelen tot poeder of koop amandelpoeder.

Haal de boter of margarine ruime tijd op voorhand uit de koelkast zodat ze heel zacht is.

Roer de boter tot room en voeg er dan geleidelijk aan de suiker, amandelpoeder, zetmeel, eieren en rum aan toe.

Meng dit voorzichtig met een spatel totdat je een homogeen mengsel hebt. Vooral niet opkloppen!

Meng er tenslotte voorzichtig de banketbakkersroom onder.

Zet de frangipane in de koelkast.

Bereiding van de taart:

Meng de suiker en eierdooier met het water.

Leg één van deze cirkels op een werkblad. Smeer met een borsteltje, het ei, suiker en water mengsel op de buitenste rand van het deeg. Smeer dit over een rand van 1cm dik.

Leg binnenin deze rand de frangipane. Smeer geen frangipane op de buitenrand van 1 cm breed waarop je het ei, suiker en water hebt gesmeerd.

Vergeet de boon niet te "verstoppen" in de frangipane.

Bedek dit met de tweede cirkel deeg. Druk de buitenranden van de cirkels goed op elkaar zodat de frangipane binnenin het deeg zit ingesloten.

Trek met een mes lijnen in de bovenlaag van het deeg maar zorg ervoor dat je het deeg niet doorprikt met je mes. Trek de lijnen in 2 richtingen zodat je vierkantjes bekomt.

Besmeer de taart met eierdooier en zet de taart dan 30 minuten in de koelkast.

Bakken van de taart:

Verwarm de oven op 240°.

Zet de taart in de oven en verminder de temperatuur tot 200°.

Laat de taart 40 minuten bakken.

Laat de taart wat afkoelen alvorens te serveren

Tip: Als je een zeer uitgesproken smaak van amandelen wil, kan je enkele druppels amandelaroma toevoegen.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :