Waar vandaan: Advies > Culinair

Aardappelkroketten?

Ik maak al jaren zelf aardappelcroquetten om de een of andere reden lukt het de laatste keren niet meer. Het probleem is dat ze altijd openspringen tijdens het bakken. Heb al vanalles geprobeerd, gaande van frituurolie vervangen door frietvet, temperatuur van olie en vet hoger of lager zetten, geen boter toevoegen aan de puree. Niets heeft geholpen, weet u wat de oorzaak zou kunnen zijn?

Misschien gebruik je nu aardappelen die meer vocht bevatten of een andere variëteit aardappel dan voordien?

Laat de gekookte aardappelen eerst goed drogen op het vuur. Er bestaat een eenvoudige truc; meng je doorgestoken aardappelen met een beetje boter, eierdooiers, peper en zout, muskaatnoot en twee eetlepels rijstcrème. ( Crème de riz).

Je proeft en ziet er niets van en dit product slorpt het overtollige water op.

Laat de kroketten steeds een paar uur rusten vooraleer te bakken.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :