Waar vandaan: Advies > Financieel advies

Ik maak graag gebruik van mijn vrije tijd om enkele nieuwe hobby’s te ontdekken. Heeft dat een invloed op mijn verzekeringen? Heb ik nieuwe polissen nodig of moet ik bepaalde polissen laten aanpassen?

Alles hangt af van de hobby’s die je beoefent. Komen er specifieke risico’s aan te pas? Zijn die groot of veeleer beperkt? Is bijvoorbeeld een verzekering lichamelijke ongevallen aangeraden als jij je ontpopt tot een fervente wielertoerist?

Nogal wat 50-plussers krijgen de smaak van het reizen te pakken. De ene verkent het eigen land, de andere zoekt meer exotische oorden op. Uiteraard kunnen ook hier risico’s opduiken. Een overzicht:

  • Door onvoorziene omstandigheden (bv. ziekte, een overlijden in de familie) kan je niet met vakantie vertrekken. Daar gaat jouw mooie geld, tenzij je een annuleringsverzekering hebt gesloten. Deze verzekering betaalt jou de kostprijs van de reis terug.
  • Je vertrekt met de auto op reis. Onderweg heb je motorpech of een ongeval. Wat nu? Geen nood, tenminste als je een vakantiepolis hebt gesloten. Die polis omvat:
    1. een ongevallenverzekering die onder andere de medische kosten als gevolg van een ongeval tijdens de reis dekt;
    2. een omniumverzekering van de auto tegen beschadiging of verlies door een ongeval;
    3. een verzekering van het reisgoed voor alle medereizigers tot zeven personen.
  • De reis verloopt prima, tot je plots wegens acute nierproblemen in het ziekenhuis moet worden opgenomen. De terugbetaling van de ziekenhuiskosten door jouw ziekenfonds is al bij al beperkt, zodat je een fikse eindfactuur dreigt te krijgen. Tenzij je een hospitalisatieverzekering hebt gesloten. Deze verzekering is geldig over heel de wereld en biedt een vrijwel onbeperkte dekking.
  • Net als je een heerlijk lokaal wijntje proeft op een schaduwrijk terras, krijg je een oproep op jouw gsm. Het is jouw dochter, om te melden dat er is ingebroken bij jou thuis. Gelukkig heb je in jouw woningpolis de standaarddiefstalverzekering niet laten schrappen.

Meer vragen & advies >> Archief.



In samenwerking met :