Waar vandaan: Advies > Culinair

Wie heeft een eenvoudig recept voor het klaarmaken van paling?

Wie heeft een eenvoudig recept voor het klaarmaken van paling? Liefst gebakken en eventueel kan je hem ook flamberen?

Bereiding:

Verwijder alle rug en buikvinnen van de paling. Knip niet af met een schaar maar trek los, zo worden de vinnen letterlijk uit de vis getrokken worden. De vishandelaar kan dit perfect voor jou doen.

Snijd de paling in stukjes van de gewenste lengte, droog goed af, kruid met peper en zout en wentel vervolgens door de bloem. Schud de overtollige bloem er weer af.

Bak de paling in wat braadmargarine. Hoe controleer je of de paling gaar is?

Haal er een stukje uit en test of de graat van de paling komt..

Bestrooi vervolgens met gehakte sjalot en peterselie, laat even meebakken en blus tenslotte met een scheutje witte wijn.


Tip: flamberen wordt niet gedaan bij vis. Alleen bij schaaldieren.

Alternatieve bereiding:

Bak de paling met een handvol verse zilveruitjes, spekjes en champignons. Blus ook met witte wijn. De saus zal uit zichzelf binden door de bloem die aan de paling kleeft.

Smakelijk!


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :