Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag had ik een recept ontvangen van griesmeel pudding

Griesmeelpudding

Een pudding in de oven gebakken waar je nadien spietjes kunt uit snijden groetjes.

Bereiding:

Maak eerst gewone griesmeelpap met één liter volle melk, 80 gram griesmeel en suiker naar smaak (+- 60 tot 70 gram). Laat de pap goed doorkoken en nadien afkoelen tot ze nog lauw is. Roer regelmatig om velvorming te voorkomen.

Meng er nu drie losgeklopte eieren door samen met een zakje vanillesuiker.

Bekleed een vuurvaste vorm met een laag karamel.

Neem 200 gram suiker, giet daar water bij tot de suiker juist onderstaat. Breng de suiker aan de kook en laat koken (zonder roeren), tot de suiker karamel wordt.

Tips:

1/ Gebruik bij voorkeur een steelpan met dikke bodem.

2/ Met een steelpannetje kan je de suiker doen bewegen zonder te roeren/

3/ : de hoeveelheid suiker die je hiervoor nodig hebt hangt af van de grootte van de vorm.

Giet de suiker in de vorm en zorg dat de suiker zich over de totale oppervlakte verdeelt. Let op dit is zeer heet:!

Giet vervolgens de griesmeelpap in de vorm en zet in een bain marie in de oven en laat bakken (+- 60 min.). Na het bakken onmiddellijk omkeren uit de vorm.

Tip : de temperatuur van de oven heeft weinig belang, het water in de bain marie zal nooit heter worden dan 100°C.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :