Waar vandaan: Anekdote > Huisdieren (140) > De val van de muur

De val van de muur

Op de 20ste verjaardag van de val van de muur is het Lucy gelukt om weer een goede ontsnappingspoging te doen. Gelukkig kwam ze terug. Die kat kwam weer...zoals in het liedje.

Na de middag heb ik ze beiden, Lucy en vijf maanden oude zoon Simba, buiten gelaten met de hoop dat het hun lukt om terug te komen. Ook dat ging goed. Terwijl wij bezorgd en zachtjes roepend ronddoolden hebben wij beiden ook een goed luchtje kunnen scheppen. Meer verloren dan de katten. Wat een toestand!

Lucy kwam terug, en na anderhalf uur kwam de Simba er eindelijk ook door. Deurtje op slot en wij gerust. Maar ik had niet gerekend op het vernuft van Lucy die we plots met een klap door het kattendeurtje hoorden springen.

Hoe kon dat? Ze kan het het slot openen met haar pootje en is daar zeer heftig in.

Het was al laat. Af en toe roep ik haar eens en ik zei dat het enige wat we konden doen is vertrouwen dat ze de nacht goed doorbrengt zodat wij ook konden gaan slapen. Maar die kat kwam weer, na haar avontuurlijke escapade in de donkere avonduren zat ze voor de deur en liet ik haar binnen net voor het slapen gaan. Good cat!!

Een mand voor het kattenluikje gezet, want de ontsnappingsroute is nu helder. Dit alles in de sfeer van het feest van de vrijheid wat uitbundig gevierd. De muur van Berlijn is verleden tijd.

Vanmorgen was het eerste wat onze poezen deden naar het kattenluik lopen. Lucy begon enthousiast te peuteren aan het slot, maar ik heb haar gezegd dat het ok is. Katten moeten net als mensen vrij zijn om te gaan waar we willen.

Simba er als een kapoen achter, na een tijdje kwam hij terug...kon zijn moeder waarschijnlijk niet volgen. Hij kwam binnen langs de garage, keek even rond en stormde langs de living door de open kattendeur terug buiten.

Verbaasd stond hij te kijken ik riep hem en ja...hij keerde op zijn stappen terug. Hij snapt het gevoel van vrijheid, binnen en buiten gaan wanneer hij wil. Slimme kat!

Na anderhalf uur komt ook Lulu-lucy-cat binnengestapt, een beetje vrouwelijker den den andere. Het luik staat nu helemaal open, maar nu ze de weg kennen zullen ze er ook door naar binnen komen als het dicht is.

Ze snappen het, gedaan met steeds maar kijken of de deuren dicht zijn, met alles op de tenen lopen. De hele voormiddag zij ze aan het genieten van hun ontdekkingen, stoeien en rennen dat het een plezier is om te zien.

De muur toen, het kattenluik nu. Intussen zijn ze weer op avontuur.
Vandaag is het 11 november, wapenstilstand.

Leve de vrijheid!

 

Anekdote ingestuurd door Lisette op 17-11-09 (ID 1089)