Waar vandaan: Anekdote > Overige (198) > echt gebeurd!!!!

echt gebeurd!!!!

ik werkte jaaaren geleden als reclameschilder voor een groot frisdrankenbedrijf nabij Leuven.
ik werkte in een aparte vuile, stoffige afgesloten ruimte met een kachel achteraan in de grote opslaghall.
samen met mij was dat ook de plaats waar de "checker-teller" werkte die moest toezien dat de chauffeurs op hun ronde geen gratis bakken meegritsten om in het zwart te verkopen en zo hun loon aan te dikken.
er was een al oudere bediende die op de bureau en boekhouding werkte en die om één of andere reden mijn collega niet kon verdragen en die regelmatig controleerde op zijn doen en laten.
misschien omdat hij op mijn collega met een zuiders temperament jaloers was omdat die zo'n toffe job had.
als hij weer eens "iets" dacht gevonden te hebben dan repte hij zich naar de verkoopsdirecteur om dat te gaan overdragen. kortom zoals wij zeggen ne reddelaar, een overdrager.
op zekere dag kwam ik op het lumineus idee om die betweter eens een poets te bakken.
tussen ons "kot" en de grote hall stond een grote 3slag deur met glas erin.
door de jaren heen was het stof op het glas zo erg geworden dat men er bijna niet meer door kon kijken.
mijn idee was om een klein deel van dat glas op een kleine beperkte plaats helemaal schoon te vegen en de randen in een vorm van een breuk in het glas met krijt barsten te tekenen. de ruit rondom bleef dus vuil maar het binnenste deel was zo proper dat het leek dat er geen glas meer in zat!!!
zoals elke dag kwam die betweter natuurlijk weer eens controleren en hij had nog maar net gezien dat die ruit gebroken was of hij rende al terug naar boven om zijn en onze baas alles gaan te overbrieven haha.
enkele minuten later was hij terug samen met de baas.
natuurlijk hadden we alles al terug opgekuist zodat er slechts een mooi gekuiste venster in de deur stond en wij NATUURLIJK van krommen haas gebaarden.
"Nee meneer VandeP.. wij weten van geen gebroken ruit" waarop die verveeld met de situatie vertrok en in zijn spoor de rood aangelopen reddelaar die kookte van woede!
loontje komt om zijn boontje!
om het karakter van die "reddelaar" beter te schetsen: die woonde slechts op een paar kilometers afstand van zijn werk en hij reed met een toen nog Auto Union wat nu Audi is en hij was "rookblauw" waarmee hij graag "stoefte".
hij kwam dus elke dag met die auto naar het werk behalve....als het regende dan kwam hij met zijn fiets hahahhahaha

 

Anekdote ingestuurd door jan scheys op 09-07-16 (ID 1277)