Waar vandaan: Culinair > Themarecepten

Themarecepten

Eindejaarsfeesten Herfst Lente
Pasen Valentijn Wild
Winter Zomer

Themarecepten: Wild (6 recepten)

Reerug met trappistenbier en peperkoek culinair
Reerug met trappistenbier en peperkoek


• Vandemoortele Fijne Frituurolie of Excellence • Vandemoortele Maïskiemolie • 1 flesje Chimay (donker) • 1 sjalot • 4 grote aardappelen • peterselie • knoflook • demi-glace • peperkoek • bospaddenstoelen • reerugfilet


Reeboknootjes met ‘Duvel’, pompoenpuree met krokante spekjes culinair
Reeboknootjes met ‘Duvel’, pompoenpuree met krokante spekjes


• mosterd • kippenbouillon • jenever • 1 Duvel • 1 ui • knoflook • tijm • enkele jeneverbessen • olijfolie • wildfond • spek • pompoen • aardappelpuree • reebokfilet


Ragout van hert onder bladerdeegdeksel culinair
Ragout van hert onder bladerdeegdeksel


• enkele jeneverbessen • ui • sjalot • wortel • Vandemoortele Maïskiemolie • bladerdeegpak • tijm en laurier • stoverij van hert • wildfond • rode wijn • mengeling van bospaddenstoelen


Rug van jonge ever gevuld met appeltjes en salie culinair
Rug van jonge ever gevuld met appeltjes en salie


• 2 appels • Luikse stroop • 1 ui • Vandemoortele Arachideolie • Vandemoortele Maïskiemolie • enkele blaadjes salie • broodkruim • melk • rugfilet van jonge ever


Toast met paddenstoelen en Ardense nootham culinair
Toast met paddenstoelen en Ardense nootham

30 min.        
• 4 sneetjes volkorenbrood • peper en zout • 4 teentjes knoflook, gepeld en in schijfjes gesneden • 1 borrelglaasje droge sherry • Vitelma Finesse • gehakte peterselie • Vandemoortele olie Culinaire • Ardense nootham, in reepjes gesneden • bospaddenstoelen, schoongemaakt en in hapklare stukken gesneden


Hazenrug met peperkoek en kaneelsaus culinair
Hazenrug met peperkoek en kaneelsaus


• zout • 1 ui, gepeld en versnipperd • 1 sjalot, gepeld en versnipperd • enkele plakjes peperkoek • kaneelpoeder • rode wijn • wildfond • hazenruggen • Vandemoortele olie Culinaire • jeneverbessen • peperbollen • Vitelma Finesse