Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > Facebook verliest 41 miljard euro ... dankzij deze man

Facebook verliest 41 miljard euro ... dankzij deze man

Facebook verliest 41 miljard euro ... dankzij deze man

Het gaat niet al te best met de aandelen van Facebook. Een zwaar dieptepunt werd bereikt, met ontevreden aandeelhouders tot gevolg. Sinds zijn beursgang in mei is de sociale netwerksite maar liefst 41 miljard euro aan marktwaarde verloren. De échte schuldige?

Volgens de financiële specialist van de New York Times, Andrew Ross Sorkin, moet men voor een schuldige van dat verlies kijken in de richting van de minder bekende David Ebersman, momenteel Chief Financial Officer van Facebook, en dus niet naar oprichter Mark Zuckerberg of naar Wall Street en Nasdaq.

Waarom?

De 42-jarige financiële directeur van Facebook, David Ebersman, is volgens Sorkin dé voornaamste verantwoordelijke voor de verkeerde waardering van het Facebook-aandeel. Hij keurde immers de steeds toenemende aandeelprijs goed, die eindigde op 38 dollar in plaats van tussen 28 en 35 dollar, zoals oorspronkelijk gepland was.

Daarnaast liet hij, in de laatste dagen voor de beursgang van Facebook, de markt overspoelen met 25 procent meer aandelen dan aanvankelijk de bedoeling was. En sindsdien, beweert Sorkin, heeft Ebersman weinig gedaan, als aanspreekpunt voor beleggers, om uit te leggen op welke manier en waarom de nieuwe strategie van het bedrijf ieder moment de koers van het aandeel toch zal doen stijgen.

Lees ook:

Bron: Jobat.be