Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > 4 dingen die je best doet v贸贸r de middag

4 dingen die je best doet v篌r de middag

4 dingen die je best doet v贸贸r de middag

Ben je een ochtendmens of een nachtraaf? De professionele wereld draait heel erg rond de nine-to-fivementaliteit. Dus als je wil meetellen, kan je maar best iets uitsteken 's morgens.

1. Niet op snooze drukken

Nog even blijven liggen voor 10 minuten, en daarna nog even 10 minuten, en ... voor je het weet lig je een uur later nog in bed. Een goed begin van de dag betekent op tijd opstaan. Anders raak je al van in het begin achter op schema. Bye bye productieve voormiddag. Direct uit je bed springen als je wekker afgaat, is dus de boodschap. Het doet misschien pijn, maar een hele dag achter de feiten aanlopen is ook niet je dat.

2. Sporten

Gaan lopen of fitnessen voor het werk in plaats van erna zorgt voor een energieboost. Maar het is niet zo evident om dit ingepland te krijgen, zeker niet wanneer je kinderen hebt. Studies tonen aan dat laat op de avond gaan sporten, het inslapen bemoeilijkt door die energieopstoot.

3. Ontbijten

Niet genoeg ontbijten, of zelfs helemaal niet vreet aan je energievoorraad. Er bestaan betere manieren om op tijd op je werk te raken: op tijd gaan slapen bijvoorbeeld. Zonder energie ben je als een auto zonder benzine.

4. Een ochtendritueel

Net zoals kinderen een ritueel nodig hebben om hen 's avonds klaar te maken om naar bed te gaan, hebben wij ook iets nodig om 's ochtends in actie te schieten. De krant lezen, mediteren of even surfen op het net, we hebben 's morgens even tijd nodig voor onszelf.

Lees ook:

Bron: Jobat.be