Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > De 3 best betaalde jobs van de toekomst

De 3 best betaalde jobs van de toekomst

De 3 best betaalde jobs van de toekomst

Nu de economische crisis wild om zich heen slaat, zijn veel mensen op zoek naar de juiste carrière: één die tegelijk uitdagend is en die bovendien goed betaalt.

Weten welke functies in de toekomst erg gegeerd zullen zijn, is dus erg belangrijk. De website 24/7 Wall St. identificeerde daarom de best betaalde jobs van de toekomst. Het zijn deze jobs die het komende decennium het meest in trek zullen zijn. Sommige van deze functies zullen zelfs met 60% toenemen tegen 2020.

1. Optometristen

  • Voorspelde toename: 33,1%
  • Gemiddelde voorspelde inkomen: 73.797,79 euro

Een optometrist sluit mogelijke medische oorzaken van oogafwijkingen uit en schrijft, indien nodig, corrigerende brillenglazen, contactlenzen of andere optische hulpmiddelen voor. Tevens kan de optometrist visueel therapeutische adviezen en oefeningen geven. Als een pathologische reden de oorzaak is van visuele klachten, dan zal de optometrist rapporteren of doorverwijzen naar de huisarts en oogarts.

2. Dierenartsen

  • Voorspelde toename: 35,9%
  • Gemiddelde voorspelde inkomen: 63.762,00 euro

Naast huisdieren ontfermen dierenartsen zich ook onder ander over vee en labodieren. Tussen 2010 en 2020 zou het aantal dierenartsen met 22.000 toenemen. Een stijgende populatie aan huisdieren en een groeiende nood aan extra voedingsinspectie naarmate de bevolkingsaantallen toenemen, zouden aan de basis liggen van deze stijging.

3. Medische specialisten

  • Voorspelde toename: 36,4%
  • Gemiddelde voorspelde inkomen: 59.601,83 euro

Hoewel de functieomschrijving van medische wetenschappers verschilt van job tot job, bestuderen ze allemaal de biologische systemen, met als doel hun impact te meten op de gezondheid van de mens. Medische specialisten werken dikwijls voor de federale regering, in onderzoeksuniversiteiten of in de privésector.

Lees ook:

Bron: Jobat.be