Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > De 6 gênantste wc-momenten op het werk: hoe vermijd je ze?

De 6 gênantste wc-momenten op het werk: hoe vermijd je ze?

De 6 gênantste wc-momenten op het werk: hoe vermijd je ze?

Mensen schamen zich naar verluidt regelmatig om de geur of het geluid dat ze produceren op het toilet, in het bijzonder op hun werk. Bestaat de kans dat je baas of collega's meeluisteren, dan durven we ineens niet meer plonzen, spetteren of ... tja, geuren. En ja, dat gaat soms heel ver!

Soms móet je gewoon, op je werk of niet. Gelukkig is er het boek 'Shit Happens', een survivalgids voor toiletbezoek op het werk van Mats & Enzo.

Enkele gênante voorvallen + hoe ze aan te pakken ...

1. Plons!

Maak je liever niet te veel lawaai bij je toiletbezoek? Leg dan enkele velletjes wc-papier vooraf in de pot. Dat dempt het geluid. Maar let op: te veel papier verstopt de wc en dan creëer je nog een véél groter probleem.

2. Is daar iemand?

Is de chili con carne van deze middag je niet goed bekomen? Kies dan voor alle veiligheid voor de toiletruimte die het meest afgelegen ligt in het gebouw. Meestal kan je daar ongestoord je ding doen. Bovendien zijn die wc's meestal het properst, want het minst gebruikt.

3. Anoniem

Wil je liever niet dat je collega's denken van "moet die nu weer?!", neem dan een dossier onder je arm en loop rustig naar een andere afdeling waar niemand je kent. Zo kan je rustig je grote boodschap doen, zonder pottenkijkers.

4. Op eigen risico

Heb je er een boeltje van gemaakt? Geef de collega die na jou het hokje wil betreden de indruk dat je net naar binnen bent gegaan en onmiddellijk bent omgedraaid "omdat iemand voor jullie wel heel erg vies is geweest".

5. Verder

Kies ? indien mogelijk ? steeds het verste hokje. Gevoelsmatig is dit het veiligst, want het meest verwijderd van de deur en andere collega-toiletbezoekers.

6. Waterval

Is de geur niet te harden? Spoel dan tussentijds al eens door. Je zal zien dat het werkt. Bovendien verfrist het de boel onderaan alvast. Geniet ervan!

Lees ook:

Bron: Jobat.be