Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > Wie zijn de rijkste mensen ter wereld?

Wie zijn de rijkste mensen ter wereld?

Wie zijn de rijkste mensen ter wereld?

Wie zijn op dit moment de rijkste mensen ter wereld? Wat doen ze, vanwaar komen ze en op hoeveel wordt hun vermogen nu precies geschat? Bekijk hier het overzicht van de top vijf!

1. Carlos Slim Helu ? 60,5 miljard euro (Mexico)

Carlos Slim Helu

De 72-jarige Carlos Slim Helu en zijn familie mogen zich de allerrijksten op aarde noemen. De Mexicaanse zakenman heeft zijn vermogen grotendeels te danken aan zijn telecommunicatiebedrijf Telmex. Zijn bezittingen zijn goed voor vijf procent van het totale Mexicaanse bruto nationaal product.

2. Bill Gates ? 50,3 miljard euro (VS)

Bill Gates

De oprichter en voorzitter van Microsoft was volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes elf jaar lang de rijkste man ter wereld, maar moet zich nu tevreden stellen met de titel 'Rijkste mens in de Verenigde Staten'. De 57-jarige Bill Gates heeft tot nu toe ongeveer al 22,3 miljard euro weggeschonken aan goede doelen zoals malariaonderzoek.

3. Amancio Ortega ? 41,8 miljard euro (Spanje)

Amancio Ortega

Volgens de miljardairsindex van Bloomberg is designer en ondernemer Amancio Ortega Gaona (76) de rijkste man van Spanje en de derde rijkste mens ter wereld. De Spanjaard is namelijk de oprichter van de Inditex Groep, waar succesvolle merken als Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear en Bershka deel van uitmaken.

4. Warren Buffet ? 35,1 miljard euro (VS)

Warren Buffet

'De meest succesvolle investeerder van de 20ste eeuw' bezit ongeveer 38% van de aandelen in Berkshire Hathaway, de Amerikaanse beursgenoteerde investeringsmaatschappij waar Warren Buffet (82) tevens voorzitter en CEO van is.

5. Ingvar Kamprad - 32,6 miljard euro (Zweden)

Ingvar Kamprad

Op de vijfde plaats staat de Zweedse ondernemer Ún oprichter van meubelketen IKEA Ingvar Kamprad (86). Ondanks zijn grote rijkdom blijft Ingvar Kamprad op verschillende vlakken bescheiden. Zo rijdt hij met een oude Volvo, vliegt hij enkel in economy class, recycleert hij theezakjes en neemt hij vaak kleine zakjes zout en peper mee na een restaurantbezoek.

Lees ook:

Bron: Jobat.be