Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > Het loon van François Hollande, de nieuwe president van Frankrijk

Het loon van François Hollande, de nieuwe president van Frankrijk

Het loon van François Hollande, de nieuwe president van Frankrijk

De pas verkozen socialistische president van Frankrijk François Hollande beloofde aan het Franse volk de rijken in het land zwaarder te belasten. Allemaal goed en wel, maar hoeveel ziet hij zelf als nieuwbakken president maandelijks op zijn bankrekening verschijnen?

Volgens officiële berichten verdiende de nieuwe president vóór zijn overwinning het maximum wettelijk toegelaten loon voor parlementsleden, wat neerkomt op 8.400 euro bruto per maand. Hollande zelf beweerde onlangs officieel 'slechts' zo'n 7.000 euro maandelijks op te strijken.

Het Franse magazine VSD publiceerde in november 2011 echter een dossier over de lonen van presidentskandidaten. Volgens hen krijgt Hollande naast een maandelijks brutoloon van 5.515 euro, ook nog een vergoeding van 1.585 euro. Als voorzitter van de algemene raad van Corrèze ontvangt hij daarbovenop ook nog 2.300 euro bruto maand, wat opgeteld dus maandelijks een brutosalaris van 9.400 euro oplevert.

Ook in het blad L'Express kwamen ze met een ?9.000 bruto op de proppen. Netto gezien zou dit dus neerkomen op zo?n 6.543 euro per maand.

Lees ook:

Bron: Jobat.be