Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > Deze 4 werden eerst ontslagen, dan pas rijk en beroemd

Deze 4 werden eerst ontslagen, dan pas rijk en beroemd

Deze 4 werden eerst ontslagen, dan pas rijk en beroemd

Ontslagen worden, het is allesbehalve een prettig gevoel. Maar soms kan je ontslag ook ontzettend positief uitdraaien. Dat was het geval voor deze beroemdheden ...

1. Walt Disney

In 1919 werd Walt Disney ontslagen bij The Kansas City Star. Volgens zijn uitgever had hij geen verbeelding en amper goede ideeën. De Amerikaan zette uiteindelijk zijn zinnen op Hollywood. Samen met zijn broer verhuisde hij naar Californië en produceerden ze een succesvolle tekenfilmserie. De rest is geschiedenis.

2. Madonna

Toen Madonna haar studie stopzette en naar New York verhuisde om beroemd te worden, liep niet alles van een leien dakje. Ze startte bij het beroemde donut-en koffiebedrijf Dunkin' Donuts op Times Square, maar hield het nog geen dag vol. Nadat ze gelei morste op een klant, gaven de managers haar de bons. Er volgden nog een aantal jobs in de fastfoodsector, maar uiteindelijk werd ze opgemerkt in de muziekwereld en groeide ze uit tot een wereldster.

3. Oprah

Voordat Oprah Winfrey wereldberoemd werd met haar talkshow Oprah, presenteerde ze het avondnieuws. Iedere keer geraakte ze erg emotioneel betrokken bij haar verhalen. De producent was niet tevreden en haalde haar van het scherm. Als troost gaf hij haar toch nog een rol in een televisieshow, die overdag werd uitgezonden. Haar show People Are Talking werd een hit en zo ontdekte Oprah haar echte roeping, namelijk die van talkshowpresentatrice.

4. J.K. Rowling

De Britse J.K. Rowling droomde tijdens haar baan als secretaresse bij Amnesty International regelmatig van een carrière als schrijfster. Ze schreef in het geheim verhalen op haar werkcomputer over een tienertovenaar, Harry Potter. Haar werkgever was het beu en ontsloeg haar. Dankzij het enorme succes van haar Harry Potter-boeken gaat ze nu als miljardair door het leven.

Lees ook:

Bron: Jobat.be