Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > De bedrijfswagen die bedrijven niets kost

De bedrijfswagen die bedrijven niets kost

De bedrijfswagen die bedrijven niets kost

De extra belastingen op de bedrijfswagens en de commotie er rond kunnen de bedrijfswagenmarkt wel eens aardig door elkaar schudden. Leasemaatschappijen komen dan ook met creatieve oplossingen voor de dag. Nieuw: de bedrijfswagen die bedrijven niets kost!

Door de nieuwe maatregelen van de regering Di Rupo wordt de bedrijfswagenmarkt aardig door elkaar geschud. De nieuwe belasting op bedrijfswagens treft 83% van de Belgen met een bedrijfswagen. Zij betalen voortaan meer dan in de vorige regeling. Gemiddeld zien Belgische werknemers met een bedrijfswagen in het eerste jaar van een leasecontract hun belastbaar voordeel stijgen met maar liefst 44%. Op jaarbasis betekent dat een stijging met 893 euro tot 2.887 euro.

Leasemaatschappijen verwachten dan ook lagere leasebudgetten en hogere operationele kosten. Leasemaatschappijen spelen hier handig op in met allerlei creatieve formules, waaronder 'de bedrijfswagen die bedrijven niets kost'. "Bij deze formule neemt de werknemer zelf het initiatief om voor een bedrijfswagen te kiezen. De werkgever houdt de maandelijkse leaseprijs gewoon af van zijn nettoloon", vertelt Erwin Coesens, country manager van DirectLease.

"Het uitgangspunt is dat het een win-winsituatie moet zijn voor werkgever en werknemer. Want zelfs na de invoering van de nieuwe wetgeving blijft een bedrijfswagen budgettair immers een stuk interessanter dan extra brutoloon. Zeker omdat een privéwagen een grote hap uit het gezinsinkomen haalt."Lees ook:

Bron: Jobat.be