Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > Levenslessen verborgen in ... Disneyfilms!

Levenslessen verborgen in ... Disneyfilms!

Levenslessen verborgen in ... Disneyfilms!

Af en toe een Disneyfilm uit pure nostalgie uit de kast halen, kan zeker geen kwaad. In ?The Lion King? & co zitten bijvoorbeeld heel wat levenslessen verborgen die je professionele carrière alleen maar ten goede komen.

Ken je plaats (uit 'The Lion King')

Weglopen van je problemen lost niets op, ook al kan het interessante vriendschappen met een stokstaartje en een wrattenzwijn opleveren. Als je een groot project voor je rekening hebt genomen, probeer het dan ook waar te maken. Ook het tegengestelde klopt: neem geen grote opdrachten aan als je er nog niet klaar voor bent.

En er zijn nòg leerrijke Disneyfilms ...

Ga niet met de eer lopen voor werk dat jij niet hebt gedaan (uit 'Ratatouille')

Soms is het makkelijk om lof te accepteren, zelfs als je het eigenlijk niet verdient. Ere wie ere toekomt. Als je complimenten aanvaardt voor werk dat jij niet gedaan hebt, zal je achteraf toch als een verrader overkomen.

Wees nieuwsgierig (uit 'Alice in Wonderland')

Voel je niet de behoefte om te blijven zitten waar je bent, ontsnap er dan aan en verruim je horizon. Heb je je altijd afgevraagd hoe het zou zijn als je je job opgaf en als freelance fotograaf zou gaan werken? Dan is er maar één manier om dat te ontdekken ...

Lees ook:

Bron: Jobat.be