Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > Snacks op kantoor: zo hou je het gezond

Snacks op kantoor: zo hou je het gezond

Snacks op kantoor: zo hou je het gezond

Iedere keer die geliefde snoepautomaat op het werk voorbijlopen zonder aan de verleiding te weerstaan, het is weinigen gegeven. We willen helemaal niet dat je jouw verdiende tussendoortjes vaarwel moet zeggen, maar het kan best wat gezonder, niet? Enkele tips!

Een overheerlijke chocoladereep uit de snoepautomaat, een blikje Sprite, een overvloed aan koffie, om nog maar van die vele (ongezonde) traktaties van jarige collega's te zwijgen! Soms is het een helse opdracht om voor gezonde snacks te kiezen op het werk.

Jobat geeft daarom graag 2 tips om het gezond te houden op het werk ...

1. Breng eigen snacks mee

Waarom vertrouwen op de snoep- of drankautomaat als je gewoon je eigen snacks kan meenemen? Zo moet je niet noodgedwongen kiezen voor frisdrank en ongezonde snoeprepen, maar kan je thuis een gezond pakketje samenstellen bestaande uit water, fruit en andere gezonde snacks zoals graanrepen en volkorencrackers.

2. Weersta de koffie en drink water

Het is niet gezond om de hele dag sloten koffie naar binnen te werken. Passeer daarom af en toe langs de waterfontein en geef je lichaam wat water. Hydratatie is belangrijker dan je denkt. Een hippe en makkelijke drinkbus zorgt er ongetwijfeld ook voor dat je regelmatig water gaat bijhalen.

Lees ook:

Bron: Jobat.be