Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > 4 jobs die altijd zullen blijven bestaan

4 jobs die altijd zullen blijven bestaan

4 jobs die altijd zullen blijven bestaan

Banen komen en gaan. Gelukkig zijn er ook zekerheden: sommige jobs krijg je gewoon niet klein. Zij overleven de nieuwste technologische evoluties en marktontwikkelingen.

1. Begrafenisondernemer

Tot nader orde zijn wij allen gewone stervelingen. Of de medische ontwikkelingen hier ooit verandering in gaan brengen is zeer de vraag. Een feit is wel dat de gemiddelde mens langer leeft dan voorheen, maar begraven of gecremeerd worden we op een dag allemaal.

2. Militair

Oorlogen en de dreiging van terrorisme doen ons beseffen dat bescherming door een krijgsmacht noodzakelijk is. En soms zijn militaire interventies nodig om de vrede te bewaren of te herstellen. Niet dat de operaties altijd even succesvol zijn, maar militairen afschaffen is ook geen optie.

3. Afvalverwerker

Of de vuilnisman die ons elke week bevrijdt van onze vuilzakken zal blijven bestaan, hangt af van de verdere automatisering binnen deze branche. Maar we creëren met z'n allen een behoorlijke hoeveelheid afval, dus afvalverwerkingsdeskundigen - in welke vorm dan ook - blijven bestaan.

4. Verpleegkundige

Mensen leven langer en hiervoor is er zorg nodig, veel zorg. Door de vergrijzing is de druk op de zorgsector alleen maar toegenomen. Op het vlak van puur persoonlijke verzorging zijn er jobs bijgekomen in het verlengde van de verpleegkundige: verzorgende en thuishulp bijvoorbeeld.

Lees ook:

Bron: Jobat.be