Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > Hoeveel belastingen betaal je op de iPad van je werk?

Hoeveel belastingen betaal je op de iPad van je werk?

Hoeveel belastingen betaal je op de iPad van je werk?

Tablets zijn in, en worden ook meer en meer een werkinstrument. Van zodra iemand een tablet krijgt van zijn werkgever en die ook privé mag gebruiken, komt dit op zijn loonbrief en moeten hier belastingen en RSZ op betaald worden.

Op tablets (iPad, Galaxy ...) die enkel professioneel gebruikt worden, moet een werknemer geen belastingen betalen. Maar in geval van controle of discussie, moet dan wel bewezen kunnen worden dat er geen privégebruik is.

Maar werkgevers geven tablets vaak aan hun jonge professionals, net om het feit dat ze die ook privé mogen gebruiken. Het is zoals een bedrijfswagen een manier om werknemers te stimuleren zonder hen (een dure) loonopslag te moeten geven.

Op de loonbrief

"Zodra een werknemer van zijn werkgever een tablet krijgt en die ook privé mag gebruiken, ontstaat er een voordeel in natura", vertelt Iris Tolpe, legal manager bij hr-dienstverlener Securex. "Er moeten dan sociale bijdragen en belastingen op betaald worden. Net zoals bijvoorbeeld het voordeel van alle aard van een bedrijfswagen komt dit voordeel dan op de loonbrief."

Lees ook:

Bron: Jobat.be