Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > 5 tips om fit te blijven op je werk

5 tips om fit te blijven op je werk

5 tips om fit te blijven op je werk

Na een lange, vermoeiende werkdag lijken jouw zetel en tv-dekentje tien keer aantrekkelijker dan die grauwe sportbroek. Heb je na het werk geen zin meer om te sporten en voel je je vaak suf? Dan hebben wij enkele handige tips voor jou om tijdens je werkdag alsnog fit te blijven!

  1. Woon je niet al te ver van je werk? Begin je werkdag dan al goed met er naartoe te fietsen. Daar word je niet alleen fitter van, maar spaar je ook ontzettend veel benzine mee uit.
  2. Kies voor een gezond tussendoortje wanneer die dekselse maag van jou begint te grommen. Van fruit krijg je bijvoorbeeld gegarandeerd meer energie.
  3. Lang aan je bureau zitten zorgt snel voor stijve spieren. Strek daarom af en toe de benen en stap naar je collega?s als je een vraag hebt in plaats van ze een mailtje te sturen.
  4. Beschikt jouw werkplek over een bedrijfsfitness? Maak er dan ook gretig gebruik van. Zo kan je je tijdens je pauze of na het werk volledig ontspannen op de crosstrainer zonder dat je al te veel vrije tijd verliest.
  5. Beginnen de temperaturen stilaan te stijgen? Ga dan met je collega?s tijdens de middagpauze naar buiten. Zelfs tien minuutjes in de zon is al genoeg om je dagelijkse behoefte aan vitamine D op te doen.
Lees ook:

Bron: Jobat.be