Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > 3 games: welke (professionele) lessen kan je eruit leren?

3 games: welke (professionele) lessen kan je eruit leren?

3 games: welke (professionele) lessen kan je eruit leren?

Al die uren die je destijds hebt verloren omdat je nog één keer je record op het verslavende Tetris of Pac-Man wilde verbeteren, blijken nu toch niet voor niets geweest. Uit videospelletjes kan je immers meer leren dan je denkt. Sommige games hebben je zelfs op een subtiele manier voorbereid op het werkleven ...

Pac-Man

"Wat kan je nu in hemelsnaam van een geel 'happertje', dat munten en vruchten eet en spoken moet ontwijken, leren?", vraag je je wellicht af. Wel, meer dan je denkt. Net als in het spel kan je op je werkplek maar beter op je hoede zijn. Het is namelijk moeilijk te achterhalen wie je precies op je kantoor kan vertrouwen en wie niet. Als je niet oppast en geen oogje in het zeil houdt, dan kan je, voor je het goed en wel beseft, wel eens een serieus mes in de rug krijgen.

Halo

Master Chief doet er in Halo alles aan om de aarde te beschermen tegen buitenaardse indringers. Zo ver hoef je op kantoor heus niet te gaan, maar Halo heeft je wel geleerd dat je moet vechten voor wat je wil. Wacht niet af tot zaken zich vanzelf oplossen, maar neem zelf controle over de situatie. En als je écht je zinnen op iets hebt gezet, vecht er dan ook voor. Bewijs aan je baas of je team dat je het verdient en stop niet met 'vechten' totdat je je doel hebt bereikt.

Mario Kart Double Dash

In Mario Kart Double Dash moeten twee spelpersonages samenwerken, de ene bestuurt de racewagen, de andere gooit obstakels naar de andere racers. Ook op je werk is teamwork ontzettend belangrijk. Help je collega's en zij zullen jou ook willen helpen. Werk samen aan projecten, waarbij ieder zijn eigen sterktse heeft, zodat het eindresultaat beter is dan wanneer je de taak alleen zou afhandelen.

Lees ook:

Bron: Jobat.be