Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > Dé 4 jobs die robots (nog) niet kunnen

Dé 4 jobs die robots (nog) niet kunnen

Dé 4 jobs die robots (nog) niet kunnen

Steeds meer jobs worden door de toenemende automatisering en technologische evoluties overbodig. Toch zijn er nog enkele beroepen die (voorlopig) niet door robots kunnen worden overgenomen. Welke?

1. Leraar lager en middelbaar onderwijs

Leerkrachten hoeven voorlopig nog niets te vrezen. Het valt te betwijfelen of er überhaupt ooit een robot voor de klas zal staan. Op universiteitsvlak worden proffen echter wél steeds vaker vervangen door online software.

2. Politicus

Er zal wellicht nooit een robot zijn intrek nemen in het Witte Huis. Een robot-president vereist, en dat geldt voor iedere politicus, een soort menselijke kunstmatige intelligentie die experts waarschijnlijk nooit zullen kunnen ontwikkelen.

3. Arts, verpleegster ...

Of je nu een arts, verpleegster of fysiotherapeut bent, werken in de gezondheidszorg houdt nu eenmaal veel menselijke interactie met patiënten in. En dat kan niet worden vervangen door de slimste of menselijkste robot.

4. Advocaten, financiële analisten en andere creatieve kenniswerkers

Beroepen waarbij creatief nadenken een vereiste is, zullen ook niet op korte termijn worden afgebouwd. Is de cliënt goed of slecht, is een project haalbaar of niet? Zulke waardeoordelen zijn veel meer dan gewoon logische redeneren op basis van bewijs.

Lees ook:

Bron: Jobat.be