Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > Hoe maak je een rotjob toch nog plezant?

Hoe maak je een rotjob toch nog plezant?

Hoe maak je een rotjob toch nog plezant?

Je elke dag naar je werk moeten slepen, is frustrerend. Door enkele kleine dingen aan jezelf te veranderen kan je terug plezier krijgen op kantoor.

1. Doorbreek de routine

Je eigen werkgewoontes veranderen, kan wonderen doen. Nieuwe en betere manieren vinden om de dingen aan te pakken, kan je je werkplezier doen terugvinden. Verander wekelijks één (klein) ding, en probeer dat enkele maanden vol te houden. Hou alleen die zaken over die echt effect hebben, en je bent een nieuwe mens.

2. Smijt de deuren open

Als je je frustraties opkropt, lijken ze veel erger. Praat erover met collega?s en je partner. Eens afgeven op de baas of die onbekwame collega kan wonderen doen. Je moet je niet gefrustreerd voelen omdat je je niet amuseert op je werk. Als je er iets aan doet, is het alleen een kwestie van tijd vooraleer je weer lachend naar kantoor trekt.

3. Wees creatief

Als je je creativiteit niet kwijt kan in je job, is het niet verwonderlijk dat je je werk beu bent. Doe regelmatig suggesties over wat beter kan op kantoor. Doe niet mee met verzuurde collega?s die hele dagen lopen te klagen zonder iets wezenlijks bij te dragen.

4. Neem initiatief

Zoek nieuwe ervaringen in je huidige job. Zelfs de meest vastgeroeste werkplek heeft nood aan iemand die out of the box denkt. Stel je kandidaat om een aanslepend probleem op kantoor op te lossen, deel te nemen aan een proefproject of zelfs ergens anders een nieuw kantoor uit te bouwen.

5. Doe vrijwilligerswerk

Je werkervaring gebruiken in vrijwilligerswerk kan ook bevrijdend werken. In het weekend of 's avonds enkele uurtjes de handen uit de mouwen gaan steken in een totaal andere omgeving, doorbreekt de werksleur. En misschien lanceer je zo voor je het weet wel een nieuwe carrière die je meer interesseert.

Lees ook:

Bron: Jobat.be