Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > 3 manieren om een burn-out te krijgen voor je 30ste

3 manieren om een burn-out te krijgen voor je 30ste

3 manieren om een burn-out te krijgen voor je 30ste

Je denkt dat een burn-out iets is voor uitgebluste werknemers op het einde van hun carrière? Door de hogere snelheid van onze economie in combinatie met de eindeloze reeks meetings en onophoudelijke stroom van e-mails die allemaal direct moeten beantwoord worden, is de kans zelfs groot dat je in het begin van je carrière al een klop van de hamer krijgt!

Enkele van de meest voorkomende oorzaken van een burn-out in het begin van je carrière ...

1. Doe exact wat je ouders je vertellen

Je ouders hebben lang beslissingen voor jou genomen, of doen dat misschien nog altijd. Ze doen dat met de beste bedoelingen, maar op een gegeven moment moet je daar afstand van nemen. Hun raad is gebaseerd op basis van hun eigen visie over leven en werk, en niet die van jou. Hun inzicht is zeker nuttig, maar als je hun raad of levensvisie blind volgt, dan leef je de carrière van iemand anders, en ga je je eigen passies niet gevolgd hebben.

2. Focus op je diploma

Het is erg beperkend als je gelooft dat wat je gestudeerd hebt in je tienerjaren en als vroege twintiger bepalend is voor de rest van je leven. Door je studies als een stevige basis te zien (niet meer, maar ook niet minder), kan je ook nieuwe richtingen uitgaan en zo een burn-out vermijden.

3. Eenmaal afgestudeerd stopt het leren

Om een burn-out te vermijden moet je je passies ontwikkelen en volgen. Je hele leven bijleren en zaken ontdekken, geeft energie. Dat betekent dat je de waarom-vraag regelmatig eens moet stellen en op zoek moet gaan naar verschillende antwoorden, en niet enkel degene die voor de hand liggen.

Lees ook:

Bron: Jobat.be