Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > 3 noodzakelijke weetjes over motivatie

3 noodzakelijke weetjes over motivatie

3 noodzakelijke weetjes over motivatie

Het is niet altijd simpel om steeds gemotiveerd te blijven. Er zijn vaak redenen genoeg om de moed te laten zakken, maar het is toch belangrijk voor je motivatie om je altijd te herpakken. Enkele noodzakelijke weetjes om gemotiveerd te blijven!

1. Motivatie en toewijding belangrijker dan talent

Benjamin Bloom, een belangrijk pedagogisch deskundige, concludeerde na zijn studie van 120 geweldige presteerders ? zoals concertpianisten, Olympische zwemmers en tennissers van wereldklasse ? dat een volgehouden motivatie en toewijding belangrijker is dan talent om aan de top te geraken.

2. Motivatie meetbaar met een intelligentietest

Onderzoekers van de University of Pennsylvania achterhaalden dat aan de basis van een hoog intelligentiequotiënt (IQ) zowel verstandelijke capaciteiten als motivatie liggen. Wanneer je dus een lage score zou behalen op een intelligentietest zou dit dus kunnen betekenen dat je wel intelligent genoeg bent, maar dat je gewoon niet genoeg gemotiveerd bent.

3. Sociaal contact is goed voor de motivatie

Sociaal contact motiveert mensen. Hoe beter we kunnen samenwerken met onze collega's, hoe beter onze prestaties op het werk zijn. Dat blijkt uit een studie waarin de prestaties van 350 werknemers werden geëvalueerd. Teams waarin werknemers positief over elkaar denken, presteerden beter dan teams waarin niet iedereen even goed met elkaar overweg kon.

Lees ook:

Bron: Jobat.be