Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > In 4 stappen naar de perfecte eerste indruk!

In 4 stappen naar de perfecte eerste indruk!

In 4 stappen naar de perfecte eerste indruk!

Een eerste indruk is in het dagelijkse leven, maar ook tijdens een sollicitatiegesprek cruciaal. Je hebt namelijk maar één kans voor die eerste (en vooral) goede indruk, dus je kan maar beter geen blunders maken en falen. Deze 4 stappen helpen je alvast op de goede weg!

1. Zoek jouw kleur

Iedereen heeft wel een bepaalde kleur waarmee men beter staat dan andere kleuren. Luister naar je vrienden als ze je complimenteren wanneer je een specifieke kleur draagt. Kleed je vervolgens tijdens belangrijke zaken in die kleuren die je flatteren en je maakt ongetwijfeld een frisse indruk.

2. Zie er professioneel uit

Je hoeft heus niet de looks van een supermodel te hebben om mensen te kunnen imponeren. Maar het is wel belangrijk om toch een beetje over je outfit na te denken. Zorg ervoor dat je schoenen en accessoires bij je kleren passen. Zo kom je namelijk al zonder één woord te zeggen professioneel over.

3. Praat netjes

Je mag terecht trots zijn op je West-Vlaamse of Antwerpse accent, maar tijdens belangrijke gesprekken, met bijvoorbeeld gesprekspartners vanuit een andere regio, is het aan te raden om je dialect toch niet de bovenhand te laten krijgen. Kans bestaat immers dat ze jou niet verstaan en dat je zelfs verkeerd wordt begrepen.

4. Gebruik krachtwoorden

Krachtwoorden zijn woorden of zinnen die onmiddellijk de aandacht trekken van de luisteraar. Denk bijvoorbeeld aan woorden zoals detailgericht, hardwerkend, georganiseerd, team player, resultaten etc. en gebruik ze regelmatig in die belangrijke conversatie.

Lees ook:

Bron: Jobat.be