Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > 3 foute motieven om stinkend rijk te (willen) worden

3 foute motieven om stinkend rijk te (willen) worden

3 foute motieven om stinkend rijk te (willen) worden

Sommige mensen streven ernaar om stinkend rijk te worden, maar is dat wel een goed idee? Want maakt geld nu wél of juist niet gelukkig? Deze redenen om veel geld te verdienen zijn alvast de verkeerde ...

Rijkdom op zich is niet schadelijk. Het is de manier waarop en de reden waarom je stinkend rijk wil worden dat ervoor kan zorgen dat je enkel gefrustreerd geraakt en in het slechtste geval zelfs emotioneel bankroet gaat.

Je wil rijk worden ...

... om te concurreren met anderen

Veel geld willen verdienen om je buurman met zijn mooie voortuin jaloers te maken, is geen goed idee. Als je rijk wil zijn om gewoon je 'concurrenten' te kunnen kleineren, dan zal je wellicht bedrogen uitkomen. Want eens jouw voortuin mooier is dan die van jouw buurman, zal je ongetwijfeld nog een andere tuin in jouw straat opmerken die er nóg beter uitziet dan de jouwe. Straatje zonder eind lijkt ons dat ...

... om je zelfvertrouwen te versterken

Geld verandert helaas niet veel aan je zelfvertrouwen, dat hangt voornamelijk af van de manier waarop anderen op jou reageren. En anderen zullen wellicht anders met jou omgaan, wanneer ze te horen krijgen hoe groot je portefeuille is. Vinden mensen jou geweldig omdat je veel geld hebt of ben je echt een aangenaam persoon?

... om een bevrijdend gevoel te krijgen

Als je graag rijk wil worden om alles te kunnen doen wat je wil, dan zal je na een tijdje ook het deksel op je neus krijgen. Je zal namelijk steeds meer en meer willen, waardoor je steeds meer behoeften krijgt die alsmaar moeilijker vervuld geraken. Niets mis mee om te genieten van de simpele dingen.

Lees ook:

Bron: Jobat.be