Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > 2 redenen waarom optimisten beter af zijn

2 redenen waarom optimisten beter af zijn

2 redenen waarom optimisten beter af zijn

De meeste pessimisten noemen zich gewoon realistisch. Ze denken dat optimisten enkel zichzelf bedriegen door de zaken rooskleuriger voor te stellen dan ze werkelijk zijn. Maar nader bekeken is optimistisch zijn en blijven helemaal nog niet zo slecht ...

Optimisten zien bepaalde kansen in het leven en overtuigen zichzelf ervan dat sommige zaken echt wel positief kunnen uitdraaien. En onder meer daarom zal een optimist het meestal halen van de eeuwige pessimist.

Twee redenen waarom het beter is optimistisch te zijn ...

1. Optimisten hebben meer controle

Met een 'Ik kan het!'-ingesteldheid en een vermogen om steeds de positieve kanten van een zaak te bekijken, krijgen optimisten het gevoel dat ze meer controle hebben over het leven dan diegenen die enkel aan negatieve uitkomsten kunnen denken.

Pessimisten hebben meer last van een laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen en depressies. Zelfs wanneer het goed gaat in hun leven zien ze dat niet door de overheersing van hun negatieve gedachten.

2. Optimisten zijn veerkrachtiger

Als je denkt dat iedereen en de wereld tegen je is en dat alles altijd fout kan gaan, dan zal je steeds meer problemen hebben om te herstellen na een teleurstelling. Optimisten kijken verder en beschouwen tegenvallers slechts als tijdelijk, waardoor ze veerkrachtiger zijn dan pessimisten.

Lees ook:

Bron: Jobat.be