Waar vandaan: Geld en Werk > Werk & Carrière > Werknemers verkiezen grappige baas

Werknemers verkiezen grappige baas

Werknemers verkiezen grappige baas

Er mag al eens worden gelachen op kantoor. Lachen is gezond en bovendien goed voor het moreel. Brits onderzoek toont overigens aan dat werknemers humor bij hun baas belangrijker vinden dan oprechtheid, vertrouwen of respect.

Onderzoek van het Britse bedrijf Officebroker.com bij 600 werknemers wijst uit dat humor een belangrijke rol speelt in de relatie tussen werknemer en manager. Maar liefst 26 procent van de ondervraagden vindt humor de belangrijkste eigenschap van hun baas.

'Wanneer werknemers steeds veeleisende en tijdrovende taken op zich moeten nemen, wordt het toch ontzettend belangrijk dat zij een mopje kunnen maken met hun baas. Zo kunnen ze toch nog wat genieten van hun werkdag', aldus de onderzoekers.

Dé grens?

Toch waarschuwen de onderzoekers ook voor een teveel aan humor op het werk. 'Als een manager te veel grappen maakt, kan dat niet alleen schadelijk zijn voor zijn eigen prestaties, maar ook voor die van zijn medewerkers. Humor, het blijft moeilijk om een duidelijke grens af te bakenen.'Lees ook:

Bron: Jobat.be