Waar vandaan: Help > Startpagina verdwijnt

Startpagina verdwijnt

Heeft u het probleem dat wanneer u de startpagina van SeniorenNet instelt en u de volgende dag uw browser opstart dat er een andere startpagina opstaat? Dit ondanks je al verschillende keren opnieuw hebt geprobeerd om SeniorenNet er te laten opstaan?

Dan bent u 'onder controle' door een (illegale) site, die steeds uw startpagina wijzigt naar hun site. U kan dit oplossen door het downloaden en installeren van een klein programma'tje. Hieronder geven we u een duidelijke uitleg.

Download het programma door hier te klikken. Er zal een scherm met de vraag het te openen of het op te slaan. Klik op "Openen".

Het programma zal vervolgens worden gedownload. Afhankelijk van de snelheid van uw verbinding is dit op een fractie van een seconde klaar, of duurt het een minuut.

Eenmaal dat het binnengehaald is, krijgt u hetvolgende scherm te zien. Klik op Ja.

Klik vervolgens op Next

Klik vervolgens op het bolletje waar achter staat "I accept the agreement"

Klik op Next

Klik op Next

Klik op Next

Klik op Install

Nu wordt het programma geïnstalleerd. Afhankelijk van uw computer duurt dit een fractie van een seconde of een minuut.
U krijgt een scherm te zien als het klaar is. Druk op Finish

Ga nu naar het Startmenu linksonder. (dus druk op Start)

Ga vervolgens naar uw programma's. En klik op "StartPage Guard".

U krijgt nu een scherm te zien, dit is het programma dat het allemaal gaat doen. Bovenaan ziet u de huidige startpagina staan. Daaronder ziet u een tekstvak (in het wit) waar u iets kan intypen. Typ hier hetvolgende in:
http://www.seniorennet.be

Zorg er ook voor dat de twee witte vierkantjes aangeduid zijn.

Druk dan op Close.

Zo. Nu is het klaar. Telkens als uw computer opnieuw wordt opgestart, zal u SeniorenNet als startpagina terug hebben. U zal nu geen last meer hebben van die vroegere (illegale) site.

Nog veel surfplezier op SeniorenNet.be!