Waar vandaan: Help > Wachtwoord

Wachtwoord

Het wachtwoord (ook wel paswoord genoemd) wat u moet ingeven, is een wachtwoord dat u zelf kiest. Het is de bedoeling dat u dit onthoudt, en indien u later uw zoekertje/visitekaartje/... wil wijzigen, u dit met uw wachtwoord kan, zonder onze tussenkomst.

Het wachtwoord moet u daarna nog eens opnieuw ingeven, meestal "wachtwoord opnieuw" genoemd. Dit is omdat u het wachtwoord niet kan zien terwijl u het ingeeft (u ziet sterretjes in plaats van de letters/cijfers), dit om te voorkomen dat iemand anders in uw buurt uw wachtwoord kan zien. Hierdoor kan u per toeval een typfout ingeven, en daarom wordt gevraagd uw wachtwoord opnieuw in te geven, enkel als deze twee exact overeen komen, wordt veronderstelt dat u geen typfout heeft ingetypt. Indien de 2 wachtwoorden niet overeenkomen, heeft u een typfout gemaakt, en moet u het opnieuw 2x ingeven.

Het wachtwoord dat u moet ingeven is dus GÉÉN wachtwoord dat Seniorennet u moet geven. U heeft dus GÉÉN bepaalde toelating nodig van ons. U moet dit dus NIÉT ergens zoeken op Seniorennet of iets dergelijks. U mag gewoon het wachtwoord ingeven van uw keuze, en dit onthouden (wordt nog eens per mail naar u gestuurd), zodat u achteraf nog iets kan wijzigen aan de gegevens die u heeft ingegeven.

Het wachtwoord dat u ingeeft is geheel geheim voor Seniorennet. Geen enkele medewerker van Seniorennet kan dit wachtwoord zien, ook geen enkele andere bezoeker van Seniorennet.

TIP: om een "goed" wachtwoord te hebben, moet u iets kiezen dat niemand anders weet. De controle of ù het bent is aan de hand van het wachtwoord. Indien iemand anders uw wachtwoord kent en er misbruik van wil maken, kan deze zich uitgeven voor u. Een goed wachtwoord is dus niet "123" of "abc".
Officieel is om een 99% veilig wachtwoord te hebben de regel een wachtwoord te gebruiken van minimaal 6 tekens (liefst 8), zowel cijfers, kleine én grote letters te gebruiken. Deze zijn veilig, maar echter moeilijk te onthouden...

Indien u uw wachtwoord kwijt bent van een dienst van Seniorennet, dan kan u dit steeds opnieuw opvragen. Vergeten kan altijd gebeuren, dat is geen zonde. Surf naar de pagina "Paswoord vergeten?" in de rubriek Varia (of klik hier). Vervolgens kan u de dienst aangeven waarvan u het wachtwoord kwijt bent en geeft u uw wachtwoord in. Het wachtwoord wordt dan naar uw e-mail adres gestuurd.

Indien u nog steeds een vraag heeft over het wachtwoord, mag u uw vraag e-mailen naar webmaster@seniorennet.be.