Waar vandaan: Immo & bouwen > Ruwbouw > Buitenschrijnwerk

Buitenschrijnwerk

Voor de gemiddelde woning vertegenwoordigt het aspect ‘buitenschrijnwerk’ zo’n 10 procent van de totale factuur. De keuze ervan vraagt dus de nodige aandacht.

Inhoud

Tips
-
Ga na of de profielen een technische goedkeuring hebben, zoals bijvoorbeeld het Belgische ATG of BUtgb
- Bescherm het buitenschrijnwerk na de plaatsing tegen agressieve stoffen, zoals cement of pleisterwerk. Dat kan heel eenvoudig met plasticfolie of krantenpapier. Ook tijdens de verhuis is een goede bescherming niet misplaatst.
- Wanneer je de garagepoort op termijn automatisch wilt bedienen, plaats dan nu al de nodige wachtleidingen of elektrische leidingen. De aannemer weet raad.
- Wordt de plaatsing als optie aangeboden of is deze in het totaal verrekend?
- Let op de verschillende kwaliteiten – en dus ook prijsverschillen – tussen de materialen. Dit is zeker het geval wanneer je voor pvc-profielen kiest.
- Je bent niet verplicht het glas ook bij de aannemer in buitenschrijnwerk aan te kopen. Je kan hier evengoed voor aankloppen bij een glazenier.
- Vooral bij de vergelijking van offertes voor het buitenschrijnwerk is het moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. Roep hier best de hulp van de architect in.

Premies
-
Belastingvoordeel tot € 610 voor de plaatsing van hoogrendementsbeglazing

Bron: Habitos