Waar vandaan: Immo & bouwen > Afwerking > Houten jaloezieën

Houten jaloezieën is spelen met licht

Er bestaan vele manieren waarop u de ramen kunt blinderen. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om standaard gordijnen op te hangen waarmee de ramen worden afgeschermd en natuurlijk bestaat er ook nog de mogelijkheid voor het ophangen van lamellen. Met houten jaloezieën hebt u de mogelijkheid om een geweldige dimensie te creëren. U kunt letterlijk gaan spelen met licht. Houten jaloezieën zijn makkelijk te bevestigen en als ze eenmaal hangen, wilt u haast niks anders meer. Houten jaloezieën openen zich met een kleine, simpele beweging.

De voordelen van houten jaloezieën

U hebt de jaloezieën vast wel een keer bij een ander zien hangen en misschien hebt u zich toen afgevraagd of ze ook geen optie bieden voor uw eigen ramen. De houten jaloezieën zijn toepasbaar op bijna alle soorten en maten ramen. Dit komt omdat ze vrij makkelijk te bevestigen zijn. Als ze eenmaal hangen hebt u te maken met een systeem dat erg goed en makkelijk werkt. Zo kunnen ze geheel worden opgetrokken wat natuurlijk handig is als u de ramen wilt zemen. Daarnaast kunnen de jaloezieën meerdere kanten op worden gedraaid zodat u de lichtinval helemaal in eigen hand hebt. Verder zijn houten jaloezieën makkelijk schoon te houden en zijn ze toepasbaar in bijna elk type inrichting van een modern tot een klassiek interieur.

Het onderhoud van houten jaloezieën

Zoals u wellicht weet is hout een bijzonder duurzaam natuurproduct. En dat betekent dat het onderhoud eenvoudig is. Regelmatig stof afnemen is al een goed begin. U kunt hiervoor kiezen uit de stofzuiger met opzetborstel, een stofdoek of vochtige spons, of met een speciale jaloezieënborstel. Dan is afstoffen echt kinderspel. De borstel bestaat uit meerdere borstels waartussen de jaloezieën schuiven. Zo stoft u in een keer meerdere jaloezieën tegelijk af. Verder kunt u eens in de zoveel tijd de houten jaloezieën afnemen met een verdund schoonmaakmiddel zoals groene zeep. Hiermee krijgt u echt alle lelijke vlekken weg.

Verschillende kleuren en spelen met licht

De houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en daardoor goed te combineren met leuke accessoires die u in de andere vertrekken hebt geplaatst. U kunt hier denken aan de donkere kleuren zoals bruin en zwart maar natuurlijk zijn er ook vrolijkere en meer moderne kleuren beschikbaar zoals blauw, rood en geel. Als u last heeft van de zon kunt u er altijd voor kiezen om de jaloezieën volledig dicht te draaien. Dit is ook handig als u een grote waarde hecht aan uw privacy waarbij u totaal geen inkijk in de woning wenst. Naar mate de zon draait kunt u de houten jaloezieën bijstellen naar wens zodat u altijd de juiste lichtinval krijgt in de woning. Door efficiënt gebruik te maken van het zonlicht kunt u later op de avond de binnenverlichting aanzetten, waardoor u ook nog wat kan besparen op uw energiefactuur!

Bron: Creon Raamdecoratie