Waar vandaan: Levensdromen > Muziek en poëzie > Gitaar leren spelen

Levensdroom: Gitaar leren spelen

Te druk bezig geweest met het gezin van 4 kinderen.

Konijn (Heusden-Zolder) , ingegeven op 17 februari 2007, 17:52

In totaal 8335 maal gelezen | 12 waarderingen

Kan u deze droom waarmaken? Klik hier!

Wil je deze levensdroom delen met een vriend? Klik dan hier!


Heb jij ook een levensdroom? Vertel het ons!

Waardeer deze droom

levensdroom levensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroom

Ik heb ook deze droom (2)

MIKE (Amsterdam)
Goh ik ben al 36 jaar en wilde al vanaf mijn 13e jaar al gitaar leren spelen, maar helaas zag ik dat nooit gebeuren, omdat mijn moeder gewoon weg geen geld voor had om mij op gitaar les te zetten. En nu op mijn 36e wil ik het al te graag leren en ben op youtube en google aan het kijken en bladeren geweest.Ik heb zelf een beginners boek gekregen van mijn buren en eerlijk gezegd heb ik in 1 week wel velen noten geleerd zoals E,Am,C,D7,Em,A,D,G,Dm,G7,E7,A7,Cadd9,B7,Fmaj7,F,Amaj7,Dmaj7,C7,Bm,Asus2,Dsus2,Asus4,Dsus4 en de Esus4 en dat allemaal uit het beginners boekje.Ik kan ook wel wat akkoorden achter elkaar spelen, maar soms wel zuiver en soms ook weer niet.Dus gewoon weg echt een beginner acoustic gitaar speler.De snaar behandeling gaat best wel moeizaam, want dat vind ik echt heel moeilijk om met je vingers bepaalde snaren te raken, maar ja zodoende leert men het wel, het kost alleen oefeningen en tijd.Ik vraag me alleen af hoelang het zal duren als ik uiteidelijk een beetje gitaar kan spelen zoals het liedje van Halleluja, goh wat klinkt het super gaaf met gitaar trouwens.Nou goed ik ben nu pas een week bezig met gitaar leren spelen, dus hopelijk kan ik meer na een half jaar, dan alleen wat akkoorden spelen, dus hopelijk een liedje als halleluja tegen die tijd kan spelen zou wel super top zijn.Nou goed bedankt en wie weet tot schrijven!!!En iedereen die graag gitaar wilt leren spelen, koop een gitaar en een beginnersboek en begin er maar gauw aan, kan alleen maar zeggen je krijgt er geen genoeg van!!!!!Groetjes M....

Ingegeven op 30 juni 2009, 10:22 door MIKE

Joyce Opglabbeek (Opglabbeek)
Ik wil gitaar leren spelen,over internet als het niet anders gaat

Ingegeven op 23 april 2007, 14:03 door Joyce OpglabbeekReacties (3)

Gitaar
Ik zou het zo graag kunnen ben al 2 jaar bezig heb ook les gevolgt maar het lukt niet met het ritme. Via internet is er heel veel hoe het moet. Maar als ik het nadoe klinkt het totaal anders. Wie kan mij helpen.

Armand, ingegeven op 26 december 2008, 19:33

Muziek leren op latere leeftijd
Het kan! Ik heb ook op latere leeftijd leren piano spelen, zit nu in mijn 9de jaar en ik vind het nog even leuk als in 't begin. Ik heb ook steeds voltijds gewerkt en heb 2 kinderen opgevoed. Dit geeft veel meer voldoening dan elke avond naar TV zitten staren. Er is zeker een kunstacademie in je buurt waar je terecht kan voor avond-volwassenonderwijs!

T, ingegeven op 18 februari 2007, 22:10

Gitaar leren spelen
Goeiedag Ook ik ben op latere leeftijd gitaar beginnen spelen. Dit is nu al mijn vijfde jaar en ik heb er nog geen seconde spijt van dat ik eraan begonnen ben. In het begin is het wel even doorbijten, maar nu wordt het echt leuk. Ik volg de lessen aan de academie. Ik heb notenleer en muziekgeschiedenis moeten bijvolgen, maar nu heb ik dit achter de rug en volg is samenspel (d.i. 5 gitaren en 1 piano) en compositie. Doen!!!

Zonnebloem, ingegeven op 17 februari 2007, 17:58Voor de auteur:

Droom tegen de regels? Reactie tegen de regels? Meld het ons op: levensdroomabuse@SeniorenNet.be