Waar vandaan: Levensdromen > Film > Super 8 film op een modernere beeld drager krijgen

Levensdroom: Super 8 film op een modernere beeld drager krijgen

In de kasten hier liggen hopen super 8 filmrolletjes met de jeugdjaren op van onze kinderen, van de eerste stapjes tot ze het huis uit gingen,  en een paar kampeerreisjes.
Mijn droom: deze beelden terug te kunnen bekijken en aan kleinkinderen tonen. Weet iemand, of kan iemand mij helpen om die beelden over te brengen op videobanden of dvd/pc? Alle hulp en info worden met grote dank aangenomen.

Loke (boven op den berg) , ingegeven op 04 maart 2007, 10:03

In totaal 31637 maal gelezen | 24 waarderingen

Kan u deze droom waarmaken? Klik hier!

Wil je deze levensdroom delen met een vriend? Klik dan hier!


Heb jij ook een levensdroom? Vertel het ons!

Waardeer deze droom

levensdroom levensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroom levensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroomlevensdroom

Ik heb ook deze droom (8)

René the garden (Heist op den berg)
Ik heb nog een goed werkende super 8 projector. Indien ik met een digitale camera de geprojecteerde super 8 beelden opneem verschijnt er bij het digitaal afspelen een horizontaal bewegende lijn over het beeld. Ik krijg deze niet weg. Ik vermoed dat het probleem in het  verschil in afgespeelde frames per seconde ligt.Kan iemand mij hiervoor een oplossing of advies geven?

Ingegeven op 05 maart 2009, 10:12 door René the garden

Lex (Heusden-Zolder)
Voor mijn ouders hun 80ste verjaardag zouden we graag oude filmpjes  wensen af te spelen op dvd zodat ze dit via pc of tv kunnen bekijken.Is er iemand die dit op een betaalbare manier kan en wil doen?Graag spoedig (tijd dringt wat) reacties. Alvast bedankt

Ingegeven op 10 oktober 2008, 16:04 door Lex

William (Putte)
Inderdaad ook ik heb een massa super acht filmkes liggen , en een projector is nog moeilijk te vindentoch zijn er studio's die deze filmkes op dvd zetten, ook oude vidio banden .gewoon op Google intikken super acht op dvd zetten en U krijgt verschillende mogelijkheden , morstel is zo een studio te vinden waar men zelfs projetoren kan huren.

Ingegeven op 29 maart 2008, 08:36 door William

Phil (Meeuwen)
Mijn projector werkt niet goed meer, is er iemand die nog een projector heeft die werkt en die verkoopt,en ik zou graag de films op dvd zetten,maar de vraag is hoe weet iemand daar iets vanlaat het mij weten op ons email olaertsguido@hotmail.com   ik heb films van mijn kinderen toen ze 1jaar waren ,nu al 36jaar geleden.WIE WEET!!!

Ingegeven op 24 maart 2008, 12:04 door Phil

Phil (Meeuwen)
Mijn projector werkt niet goed meer, is er iemand die nog een projector heeft die werkt en die verkoopt,en ik zou graag de films op dvd zetten,maar de vraag is hoe weet iemand daar iets vanlaat het mij weten op ons email olaertsguido@hotmail.com   ik heb films van mijn kinderen toen ze 1jaar waren ,nu al 36jaar geleden.WIE WEET!!!

Ingegeven op 24 maart 2008, 12:03 door Phil

MAJO (Vilvoorde)
Ik heb voor tientallen uren super 8 filmpjes liggen - kan er iemand mij het systeem beknopt uitleggen hoe gecopieerd kan worden op DVD - zijn daar heel speciale apparaten voor noodzakelijk en zouden die eventueel kunnen gehuurd (of geleend) worden  want ik kan mij inbeelden dat men daar uuuren moet mee bezig zijn en dat kost ... - de film kan breken - men ziet plots dat de volgorde toch niet klopt ...

Ingegeven op 09 oktober 2007, 10:10 door MAJO

Tarzan2300 (Waimes)
Inderdaad zou dat ook heel graag doen , maar dat schijnt nogal duur , zeer duur te zijn !

Ingegeven op 17 mei 2007, 20:07 door Tarzan2300

Scanit (Klundert)
Scanit scanservice in Klundert (Noord-Brabant, NL) is gespecialiseerd in het op hoge kwaliteit digitaliseren van 8mm films. Bekijk onze site: www.scanit.nl of stuur een mailtje naar info@scanit.nlWe zijn u graag van dienst.

Ingegeven op 10 mei 2007, 22:51 door ScanitReacties (22)

Het is best mogelijk
Ik leg even uit hoe dit mogelijk is ( het is echter geen profesionele manier maar wel een goede ) je hebt nodig: werkende 8 mm projector met originele lamp en typisch tafeltje een opnamecamera ( geen hd één met cassette hi8 )op statief en camera met zo'n zijschermpje een dokadoek op projectiescherm een computer een mogelijkheid om rca beelden in te brengen via camera dazzle ( typ in google om te weten wat dit is ) een beeldbewerkingsprogramma ( ik gebruik magix movie edit , er zijn nog andere alternatieven) opstelling plaats projector 2 tot 2.5 mtr van doek af ( ja je projecteert maar een klein vierkantje ) zet de camera naast de projector één voet moet in opening van projectortafel staan . je statief moet elke mogelijke stand kunnen plat scheef recht draaien laat de projector draaien zonder filmnu het belangrijkste scherm alle ramen af met zwarte doek zonlicht is uit de boze !! zet u camera ( in opname) zo dat je ook wat met de zoem moet werken het ganse vierkant netjes te zien krijgt . ok de dazzle die via rca kabel verbonden word met de camera zal ervan kunnen genieten dat het beeld ook rechtstreeks naar de computer overgeheveld word vanaf de camera tijdens het opnemen hiermee . dus doe je iets mis op de pc kan je nog steeds terug vanaf de cameracasette in het beelverwerkingsprogramma knippen en monteren en bewerken en dan branden zoals je ondervind is men uitleg niet zo 100% stap voor stap het is niet zo simpel dit stap voor stap uit te leggen ik doe dit voor één senior op deze manier ( neen geen vragen om het voor jullie ook te doen ik heb nu al tijdgebrek) houd rekening met het feit met bewerken en doen dat je gauw 2 uurtjes kwijt bent aan een film !! ik gaf dit echter mee om een punt te geven dat het lukt met een hi8 cassetecamera een filmdoek een computer en u projector en afscherming van ramen ja het licht moet uit in de kamer dat is beter bij deze persoon is deze kamer er al op aangepast dus ja u begrijpt stap voor stap uitleggen is wel wat moeilijk omdat je met zoveel rekening moet houden o ja een goede raad camera met 28x is goed ! ( andere weet ik niet , dat is degene die wij gebruiken ) let ook wel dat ondervonden wij ook als de film oud is en de perforatie van de film slecht zal het beeld flikkeren zoals op scherm soms is film wel donkerder en lichter en van die toestanden maar persoonlijk vind ik dit een vorm van nostalgie dat erbij hoort digitaal is mooier maar ook verkracht ten opzichte van de nostalgische waarde ervan en ps : ik waardeer de waarde van nostalgie ook al ben ik er maar 31

Teddy, ingegeven op 29 september 2013, 00:07

Dromen kunnen uitkomen!
Met mijn digitale videocamera neem ik op dit moment al mijn super 8 films op. Na enig experimenteren heb ik een redelijke kwaliteit gekregen. De digitale beelden kan ik later nog op de cumputer verwerken (titels, hoofdstukindeling, herhalen van hilarische scenes etc.) Als de digitale brondvd naar goed is! De kwaliteit van de digitale beelden is natuurlijk afhankelijk van een een aantal factoren zoals de oorspronkelijke film, de projector, de projectie-opgeving en de instellingen van de digitale videocamera. Zelf gebruik ik een digitale camera van Canon. Om beeldflikkering te voorkomen zet ik de camera in zgn 'nachtstand'of een langere sluitertijd. Hierdoor wordt de vlinder van de projector (die zorgt voor de flikkering) onzichtbaar. Ik zorg voor voldoende licht van de projector om het zoeken naar beeldscherpte door de videocamera te voorkomen. De scherpstelling kan ook met de hand geregeld worden. Ik gebruik geen projectiescherm omdat dat te veel weerkaatst in het midden van het beeld. Beter is een groot vel zwaar wit tekenpapier bij bij voorbeeld Bruna te kopen. Zorg voor een juiste hoek van projector, 'projectiescherm' en videocamera.

Ben, ingegeven op 16 januari 2010, 17:28

Zelf doen kan. Maar is de kwaliteit naar wens?
Met een werkende projector en een consumentencamera kom je meestal al een stuk in de richting. Voorwaarde is wel dat de projector de snelheid traploos kan regelen en dat je de sluitertijd van de camera kunt instellen. Een aantal tips om zelf over te zetten staan op deze site: http://www.mediaexclusive.nl/smalfilm/smalfilm_op_dvd/smalfilm_op_dvd.html zoals opnemen van het projectiescherm, met een glasscreen, etc. Er zijn echter een aantal nadelen aan het zelf overzetten van smalfilms. Het meest storend is de hotspot en de beeldflikkering. Als je een beetje handig bent met een videomontage op de computer kun je de kleuren bijregelen. Doe je dit niet dan blijft er nauwelijks een bekijkenswaardige film over. Ik heb zelf een uur film door eerdergenoemd bedrijf laten overzetten voor iets meer dan 60 euro. Als je bedenkt dat een uur film oorspronkelijk ± fl. 500,00 kostte (fl 25,00 per 3 minuten) dan vind ik de kosten voor het professioneel laten digitaliseren reuze meevallen. Deze kwaliteit haal je zelf nooit. Tenzij dat je zelf zo´n apparaat aanschaft voor zo´n tienduizend euro. Dan heb je nog een montagecomputer nodig en héél wat kennis.

Johan, ingegeven op 06 december 2009, 21:28

Super 8 en 8 films op dvd
Heb je nog wat filmpjes liggen geen nood kijk op www.videogedev.com en je zal zien voor een betaalbare prijs kan je uw filmpjes terug bekijken op een aangename manier.

Gedev, ingegeven op 16 april 2009, 18:55

Projecteren en dan opnemen met een digitale camera
Ik heb nog een goed functionerende projector. Ik heb de proef gedaan met projecteren met projector en opnemen met een digitae camera. Het resultaat, bij het bekijken van de gedigitaliseerde versie, was dat er zich steeds over de beelden horizontaal een lijn beweegt. Dit is mijns inziens het gevolg van het verschil in frames per seconde (24 voor super 8 en 25 voor digitaal). Heeft iemand ook deze ervaring of er een oplossing voor ? Graag Uw reacties of voorstellen.

René the garden, ingegeven op 05 maart 2009, 10:02

Digidat
Wij kunnen al u beeldmateraiaal proffesioneel overzetten op dvd. Zoals alle 8mm filmformaten,video, dia's en negatieven. Voor meer info : www.digidat.be of email: info@digidat.be

Digidat, ingegeven op 18 maart 2008, 22:58

Ook interesse voor overdracht
Mij zou het ook een realisatie zijn van een oude bijna vergeten droom om die rolletjes uit de jaren 50/60/70 terug te zien en door te geven aan kinderen en kleinkinderen. Mijn oude projector (dienstig voor 8 mm en super8) is ergens bij een ver familielid achtergebleven (?) Heeft Loke goede resultaten kunnen vinden en is het mogelijk informatie door te geven. Met dank en vrgr

PAULROKOK, ingegeven op 04 februari 2008, 14:34

Filmen
Je kunt je film projecteren en hem dan filmen met een gewone videocamera op een statief. Dan van je camera naar de computer overbrengen en op DVD zetten. Ik heb het geprobeerd en het was perfect.

Giovanni Dexi, ingegeven op 04 februari 2008, 14:10

Super 8 omzetten
Heb je nog uw "werkende" filmprojector ? Dan gaat het op een redelijk makkelijke manier. Heb het zelf gedaan voor filmpjes van vriendin.

Heikneuter, ingegeven op 06 december 2007, 18:29

Het kan
De goedkoopste manier is uw filmen projekteren op een matte witte oppervlakte (muur)en terug met moderner middelen opnemen : projekteren op een scherm geeft reflekties bij het opnemen en is minder aangewezen het best zet je wel over uw projektor een isomodoos , kwestie van zoveel mogelijk het lawaai van uw projektor uit te schakelen ; indien financies geen rol spelen zijn er firma's die dit professioneel doen vb Pittoors in Duffel

Dromer, ingegeven op 20 oktober 2007, 17:20

Omzetten super 8 naar DVD
Beste, Ik heb daar ook meermaals achter gezocht.Ik meen mij te herinneren dat ik ooit een artikel in PC magazine heb gelezen over die materie en daar hadden ze een opstelling gemaakt met projector,een melkglas,en een videocamera.Met de beste wil van de wereld vind ik dat artikel niet meer misschien dadt een van de lezers weet in welk jaar en welke maand het is gepubliceerd.

HermanD, ingegeven op 13 september 2007, 18:36

Oude 8mm films zijn mijn passie.....
Hallo, Kijk ook hier eens: www.super-8.be Fred.

VideoFred, ingegeven op 30 mei 2007, 11:00

Hallokes
Ja, ik ben overal wat aan 't navragen maar geloof dat ik de droom in de kast moet steken bij de filmkes

Loke, ingegeven op 17 mei 2007, 20:45

Www.huisvanalijn.be
Www.huisvanalijn.be

Www.huisvanalijn.be, ingegeven op 11 mei 2007, 14:12

Super 8mm film op DVD
Super 8mm film op DVD Hallo,nu weet ik niet of dit zoekertje nog geldig is,zoja,dan kunnen wij uw droom waarmaken! Wij zetten namelijk super 8mm filmpjes op DVD zodat je deze in je DVD speler kunt afspelen en bekijken op je tv toestel. Intresse? Stuur ons een mailtje. jan@oldienet.be of jazzmen@telenet.be

John, ingegeven op 24 april 2007, 12:28

Nog steeds geinteresseerd
Naar welk email adres aub????

Loke, ingegeven op 17 april 2007, 11:41

Super 8mm film op DVD
Hallo,nu weet ik niet of dit zoekertje nog geldig is,zoja,dan kunnen wij uw droom waarmaken! Wij zetten namelijk super 8mm filmpjes op DVD zodat je deze in je DVD speler kunt afspelen en bekijken op je tv toestel. Intresse? Stuur ons een mailtje.

John, ingegeven op 17 april 2007, 10:29

8mm + video + foto
Goedenmorgen beste mensen. Ik heb 1 familie 8mm film, 1 fam.video en fam.foto's die ik op één DVD zou willen hebben. Ook heb ik fotorolletjes (als negatief) van vakantie's die ik met de video van de vakantie op één dvd wil zetten. Met google zoeken heb ik gedaan maar, of je bent peperduur uit of je weet niet of het goed gedaan wordt :( Wanneer u iemand kent die dit tegen een redelijke vergoeding voor mij zou willen doen, dan zijn dromen toch waar. :)

Krina, ingegeven op 17 maart 2007, 09:00

Heel hartelijk dank
Ben heel blij met uw reactie en ga zo vlug mogelijk contact opnemen.

Loke, ingegeven op 09 maart 2007, 17:38

Hulp om uw droom te verweznlijken
Henri Boons, een inwoner van Laakdal, onze gemeente is een filmfrake en kan 8mm film op cdrom zetten. Ik geef zijnadres en neem met hem contakt op voor verdere hulp. Boons-Hezelmans Verboekt 60 2430 Laakdal

Jtommy, ingegeven op 09 maart 2007, 15:52

Bedankt Anne
Ja, dat is wel heel duur vooral omdat het zoveel is. Het gaat zowat over 25jaar beeldmateriaal. Zal zeker op die website eens gaan kijken. In alle geval bedankt

Loke, ingegeven op 04 maart 2007, 12:58

Niet zo moeilijk
Bijna alle fotografen doen het. Zelfs de HEMA. Het is wel niet goedkoop, zo'n halve euro de meter . Typ gewoon super8 in op google en je krijgt tal van adressen. Misschien is er natuurlijk een senior die dat gratis voor jou wil doen. Kijk ook op www.seniornet.be (digitaal platform voor senioren) en stel je vraag daar opnieuw. succes

Anne, ingegeven op 04 maart 2007, 10:26Voor de auteur:

Droom tegen de regels? Reactie tegen de regels? Meld het ons op: levensdroomabuse@SeniorenNet.be