Waar vandaan: Weetjes > Grapje van de dag

Grapje van de dag - Elke dag 3 fantastische moppen!


Eerst grapje van de dag

Sam komt Moos tegen. Zegt Sam tegen Moos: 'Hé Moos, wat zie jij er slecht uit.' Zegt Moos: 'Ja vind je het gek. Werk in de haven, sjouwen, om vijf uur beginnen, om drie uur weer thuis...' Vraagt Sam: 'Goh Moos, hoe lang doe je dat al?' Zegt Moos: 'Ik moet maandag beginnen.'

Tweede grapje van de dag

Staans komt Marie tegen op de markt daar het lang is geleden dat ze elkaar hebben gesproken vraagt
Marie:"Hoe is het met U ?"
Staans:"Met mij is alles goed"
Marie:"En hoe is het met Uw man ?"
Staans:"Weet jij dan niet dat hij vorige week is begraven?"
Marie:"Daar weet ik niets van, was hij dan ziek?"
Staans:"Helemaal niet niet!"
Marie:"Is hij soms verongelukt ?"
Staans:"Ook niet."
Marie:"Maar wat is er dan gebeurd?"
Staans:"Wel, we zitten 's morgens aan het ontbijt en ik zeg: 'Carel ga in de tuin eens een witte kool snijden dan maak ik die deze avond klaar'. Hij gaat met een mes in de tuin en het duurde en bleef duren voor hij terug kwam. Ongerust ging ik zien waar hij bleef. Ik vond hem op het hofpad badend in een plas bloed, dood."
Marie:"En wat heb je dan gedaan?"
Staans:"Dan heb ik 's avonds maar een doos bonen opengedaan!"

Derde grapje van de dag

De vrienden van de kaartersclub hebben het over oud worden en oud zijn.
Fons: Ik ben in mijn metaaltijdperk.
Gust: Je metaaltijdperk?
Fons: Ja, als je zo oud bent als ik heb je zilver in het haar, goud tussen de tanden en... lood in de benen!

Ontdek onze nieuwe rubriek Grappig of Schattig


Vorige 5 dagen

1) "Weet jij, Pietje, waarom de paus niet gecremeerd wil worden?" "Nee, Pa, waarom wil hij dat niet?" "Omdat hij nog niet dood is."Komt een paard het café binnen gewandeld. De cafébaas zegt: " Awel, wat is
dat? Zo'n lang gezicht!"2) Een blondje werkt als serveerster. Op een dag verliest ze door een ongelukje een vinger. Waarom werd ze een week later ontslagen ? Ze kon niet meer tot 10 tellenEen cowboy komt uit een saloon en ziet dat zijn witte schimmel met zwarte strepen beschilderd is als een zebra.
Woedend komt hij het saloon terug binnen en vraagt wie hem dat gelapt heeft.
Een beer van een kerel komt naar hem toe en zegt: "Ik. Is er een probleem?" Onze cowboy bekijkt die reus voor hem en zegt al bevend "Neen, het was maar om te vragen wanneer je de tweede laag kan geven".3) Er komt een konijn bij de bakker en vraagt: 'Bakker, heeft u ook worteltjestaart?' 'Nee, het spijt me,' zegt de bakker, 'worteltjestaart heb ik niet.' De volgende dag komt het konijn weer langs en vraagt: 'Bakker, heeft u worteltjestaart?' 'Nee,' zegt de bakker, 'worteltjestaart heb ik niet.' Elke dag komt het konijn om worteltjestaart zeuren, en de bakker wordt het zo zat dat hij een worteltjestaart bakt. Als de volgende dag het konijn weer langskomt, vraagt 'ie: 'Bakker, heeft u worteltjestaart?' 'Ja,' zegt de bakker. Zegt het konijn: 'Vies hé?'Klein meisje: Mama, wat bedoelen ze met "de man van het tweede verhaal"?
Moeder: Jouw vader bijvoorbeeld. Als ik zijn eerste uitvlucht niet geloof, heeft hij altijd een tweede klaar.4) Twee Belgen, Sjefke en Oebele, zitten samen in de auto. 'Awél,' zegt Sjefke op een gegeven moment; 'Zoude gij ook even kunnen kijken of mijn knipperlicht het wel doet?' Oebele draait het raampje open, gaat naar buiten hangen en roept: 'Ja, nee, ja, nee, ja, nee...'Tineke,een verpleegstertje in spe,moest voor haar stage een rondleiding maken door het mortuarium,toen ze enkele dode patiënten in de koelkamers zag liggen ter bewaring vroeg ze aan Doody de verantwoordelijke waarom ze daar lagen.
Doody die zijn oren niet kon geloven dit te horen van een studente ,antwoorde dan maar gewoon:
" 'k heb graag dat ze er een beetje fris uit zien vooraleer ze buiten gaan".5) Een Belg moest een spoorboom meten. Hij probeerde om in die paal omhoog te klimmen, maar hij viel er steeds uit. Komt de conducteur naar buiten en vraagt of het niet gemakkelijker is als hij de spoorbomen laat zakken. 'Nee', antwoord de Belg, 'want ik moet de hoogte meten en niet de lengte!'Wat is het verschil tussen een nonnetje en een jong meisje ?
Antwoord in 't Frans:
Een nonnetje is 'folle de messe' (gek op de mis) en een
jong meisje is 'molle de fesse' (zachte billetjes) .