Het openen van een gezipt bestand

Eenmaal je een bestand hebt verkleind en dit staat op je harde schijf, of je hebt een verkleind bestand binnen gekregen via e-mail van een vriend of gedownload op een website, dan wil je natuurlijk ook terug de originele bestanden terug verkrijgen zodat je de informatie kan lezen, het programma kan installeren, de figuren kan bekijken, enz.

Om een gezipt bestand te openen, moet je er om te beginnen naartoe gaan op je computer. Dubbelklik met je linkermuisknop op het bestand:

De computer gaat nu een scherm tonen zoals hieronder:

Dit scherm is om u aan te zetten om geld te betalen om het programma te gebruiken. Dit is echter niet nodig, we kunnen het programma gewoon gratis gebruiken door met je linkermuisknop op "Use Evaluation Version" te klikken:

Nadat we op de knop hebben geklikt, krijgen we het echte programma WinZip te zien. Je ziet zoiets als hieronder:

Je ziet in het midden van het scherm een lijst van alle bestanden die het gezipte bestand bevat. Links zie je de naam, rechts daarvan het type bestand (figuur, document, toepassing,...), rechts daarvan de datum dat het bestand het laatste werd aangepast, rechts daarvan de grootte van het bestand (in bytes), rechts daarvan het percentage dat de computer het bestand heeft kunnen verkleinen, rechts daarvan hoe groot het verkleinde bestand is (ook weer in bytes) en helemaal rechts zie je het pad. Indien er niets staat, betekend dit dat het gewone bestanden zijn. Indien daar wel iets staat, betekend het dat het verkleinde bestand ook mappen bevat.

 

Klik hier om verder te gaan met de cursus...