Waar vandaan: Toerisme > Andere continenten > Noord-Amerika > Informatie per staat

Andere continenten > Noord-Amerika > Informatie per land

Kies het gewenste land:

Canada Verenigde staten  

Land in de kijker: Canada

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

Canada is na Rusland het grootste land ter wereld, maar qua bevolking telt het maar ongeveer drie keer zo veel inwoners als België. Grote delen van het land zijn dan ook leeg, stukken zijn ook onbewoonbaar omdat ze te koud zijn of omdat er niets groeit.

Canada werd oorspronkelijk bevolkt door Indianen en Inuït, noordelijke Indianen. Vanuit Europa waren het de vikingen die eigenlijk lang voor Colombus voet op Amerikaanse bodem zetten, in Canada. Zij waren in New-Foundland (het gedeelte dat het dichts bij Europa ligt) terechtgekomen via Ijsland en Groenland. De Vikingen hebben echter niet veel ondernomen om het land te koloniseren en zijn er niet gebleven.

Daarvoor was het wachten op de Fransen in de 16 de en 17 de eeuw. Begin 17 de eeuw werden de steden Montréal en Quebec gesticht, en het land werd Frans bezit. In die tijd was vooral de bonthandel lucratief, maar het was voor de ontdekkingsreizigers een enorme opdracht om het reusachtige land te gaan verkennen.

Vanaf de achttiende eeuw begonnen de Engelsen zich ook te moeien in Canada, en het werd na een tijdje Engels bezit. Quebec bleef echter Franstalig, iets wat het nu nog altijd is. Daardoor is Canada officieel een tweetalig land.

Het duurde tot 1931 tot Canada binnen het Britse Gemenebest (Commonwealth) zelfbestuur kreeg, en in 1982 uiteindelijk volledig onafhankelijk werd.

Vandaag is Canada een multicultureel land, waarin vele nationaliteiten vertegenwoordigd zijn: Fransen, Engelsen, een goede vertegenwoordiging uit België en Nederland, zelfs een gedeelte uit de Oekraïne. Het is een modern industrieland dat een plaats heeft in G-8, de groep van de acht grootste industrielanden ter wereld. Het vormt met de VS als belangrijkste handelspartner en Mexico de Nafta, de Noord-Amerikaanse Economische Zone.
 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

Bron tekst: SeniorenNet