Waar vandaan: Toerisme > Kortbij > Frankrijk > Informatie per regio

Kortbij > Frankrijk > Informatie per regio

Kies de gewenste regio:

Atlantische kust Noord-Frankrijk Midden-Frankrijk Zuid-Frankrijk
Franse Alpen Parijs    

Regio in de kijker: Atlantische Kust

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

Frankrijk wordt voor een belangrijk deel omgeven door de Atlantische Oceaan, van het uiterste Noorden aan de Belgische grens tot het warme Zuiden, aan de golfkust van Biarritz.

De Atlantische kust is een paradijs voor wie houdt van lekker eten, en vooral voor wie van vis en schaaldieren houdt. Je kan ze er als het ware recht uit de zee eten. Oesters vers op je bord, talloze vissoorten zorgen voor een lekker hoofdgerecht, een Normadische pannenkoek en een Calvados zorgen voor het dessert en de digestif.

Voor de zonnekloppers is er strand genoeg, niet altijd even wit als aan de Azurenkust, maar soms verrassend mooi, zoals bijvoorbeeld sommige stranden in Normandië en Bretagne. Het topje van Bretagne kent ook een micro-klimaat, waardoor het er vaak erg goed weer is.

De kust is niet steeds even zanderig, soms integendeel erg rotsig, wat u schitterende taferelen kan opleveren als u er bovenop staat. In het Zuiden, de Golf van Biskaje, zijn er weinig rotsen, maar des te meer golven, het is dan ook een populaire streek voor golfsurfers.

Cultuur ontbreekt ook niet in deze streek: tal van historische steden kom je hier tegen, de meest bekende allicht de Bretoense haven St Malo, thuisbasis van de Franse Kapers, en de Mont-Saint-Michel, een bewoonde rots op het strand, die van ver opdoemt. De haven en wijnstad bij uitstek, Bordeaux vinden in het Zuiden van de Atlantische kust, aan de monding van de Garonne.


 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

Bron tekst: Maison de la France