Waar vandaan: Toerisme > Nederland > Noord-nederland > Belangrijke informatie

Nederland > Noord-nederland > Belangrijke informatie

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

Hoe er geraken

Per trein
Dagelijks zijn er verschillende treinen richting Amsterdam vanuit Brussel en Antwerpen. Kijk even op de website van de NMBS (www.b-rail.be)

Met de auto
Amsterdam ligt op ongeveer twee uurtjes rijden van Vlaanderen. Via de ring van Antwerpen, de E-19 richting Breda, via Utrecht. Hou er wel rekening mee dat er tijdens de spitsuren in Nederland serieuze files staan. Het is meer aangewezen om per trein te gaan. Wie toch met de wagen gaat, parkeert zich best in een parking: op straat parkeren is duur. Parkeerwachters kijken erg streng toe.
Alle nuttige info voor wie met de gaat vind u op deze website: www.amsterdam.nl/verkeer_vervoer/auto

Hoe zich verplaatsen


Met de tram
Als u ergens in het centrum moet zijn, dan is de tram het meest voor de hand liggende vervoermiddel. Amsterdam heeft meer dan tien tramlijnen, waarvan de meeste vanaf het Centraal Station naar de verschillende stadsdelen rijden. Tijdens deze rit stoppen de trams bij veel haltes in het centrum. De overige tramlijnen verzorgen vooral het vervoer tussen de stadsdelen onderling. Op de meeste tramlijnen rijdt de conducteur mee. In die gevallen is het alleen mogelijk achter in te stappen of voor bij de bestuurder.

Met de bus
Er zijn in de stad ook dertig buslijnen. De bus is vooral geschikt voor het vervoer vanaf het Centraal Station naar de stadsdelen die wat verder uit het centrum liggen en naar Amsterdam Noord. Als u nog geen geldig vervoerbewijs heeft, kunt u dat bij de chauffeur kopen. Vervoerbewijzen voor het stad en streekvervoer zijn in de voorverkoop altijd goedkoper!
Nachtlijnen
Ook 's nachts rijden bussen op twaalf verschillende trajecten in de stad, minstens 1 keer per uur. De normale vervoerbewijzen van overdag zijn 's nachts niet geldig, met uitzondering van de 24-, 48- en 72-uurskaarten. Bij de nachtbusbestuurder kunt u een enkele rit kopen. Hiermee kunt u anderhalf uur lang reizen (inclusief overstap op de andere nachtbussen).

Vervoerbewijzen
De tram- of busbestuurder of de conducteur verkoopt 2- en 3-beurtenkaarten en 24-uurskaarten. Bij de ticketinfo aan het station, supermarkten, tabaks/krantenwinkels en bij de toeristische dienst Amsterdam kan u goedkopere (15)beurtenkaarten kopen. Als u er geen hebt, kunt u een vervoerbewijs kopen uit de automaten in de hal van de metrostations. Een kaart is geldig nadat u hem door de conducteur hebt laten afstempelen.

Openbaar vervoer vanaf Parkeer en Reisvoorzieningen
In Amsterdam zijn goede voorzieningen op de Park en Ride parkings, om van daar uit het openbaar vervoer naar de stad te nemen.

Het weer

Nederland heeft ongeveer hetzelfde klimaat als België. Voor de weersvoorspelling voor Nederland kan u hier terecht.

Accommodatie

Hotels gaan van luxueus tot 5, 4, 3 en 2*. Er is bovendien een rijke keus aan andere acomodatie zoals: Gasthuizen , Gastherbergen, pensions, aparthotels, Motels enz. Amsterdam kan soms erg druk zijn, daarom kan u best vooraf een hotel reserveren. Voor promoties of lastminutes kan u best op het internet zoeken, dit kan een serieus verschil maken met de normale prijzen. Een overzicht van overnachtingen kan u vinden op de website van de stad Amsterdam.

Officiële Feestdagen
Nederland heeft ongeveer dezelfde feestdagen als België, behalve dat 30 april in Nederland wel een feestdag is, en 1 november en 21 juli niet.

Tijd
Nederland heeft dezelfde tijd als België

Openingsuren

Banken
De banken hanteren verschillende openingstijden. De meeste banken zijn geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 16 uur en op maandag van 13 tot 16 uur. Op zaterdag en zondag zijn de banken gesloten.

Winkels
De meeste winkels zijn van dinsdag tot en met vrijdag open van 9 tot 18 uur. Op zaterdag openen de winkels over het algemeen ook om 9 uur en sluiten ze om 17 uur. Op maandag zijn de winkels vanaf 13 uur open (warenhuizen meestal vanaf 11 uur). In veel plaatsen is het op donderdag of vrijdag koopavond, dan zijn de winkels tot 21.00 uur open. In de grote steden zijn de winkels vaak ook op zondag geopend.

Koopavonden
Amsterdam: koopavond op donderdag tot 21 uur in de binnenstad.
Koopzondag: elke week van 12 uur 19 uur in de binnenstad.

Munteenheid
De Euro

Telefoon
Vanuit Nederland naar België bellen: 0032 en dan Belgisch nummer (zonder 0 er voor)
Vanuit België naar Nederland: 0031 en dan Nederlands zonenummer + lokaal nummer (zonder 0 er voor)

Voor meer informatie:

Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC)
Postbus 136 1050 Brussel
T: 02/543 08 00 F: 02/534 21 94 E:
info-be@holland.com

www.holland.com

 

 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

 

 

Bron tekst: Holland.com