Waar vandaan: Toerisme > Sneeuw > Frankrijk > Informatie per regio

Sneeuw > Frankrijk > Informatie per regio

Kies de gewenste regio:

Franse Alpen Pyreneeën Vogezen  

Regio in de kijker: Vogezen

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

Het gebied van de Vogezen, gelegen in de regio de Lorraine,  beschikt over meerdere ski stations. Deze zijn heel gemakkelijk te bereiken en liggen op nog geen 500 Km vanuit België!

La Bresse, Gérardmer, Bussang, Ventron, Le Champ du neige du Haut du Tôt, Girmont, Le Valtin en  Saint Maurice sur Moselle. Ze bieden allemaal uitgebreide mogelijkheden om te skiën, snowboarden, langlaufen, sneeuw-wandelen en sleeën. De hoogste top is niet hoger dan 1400 meter, waardoor de pistes omringt zijn met mooie sparrenbossen. Op speciale avonden is het mogelijk om 's avonds de pistes af te gaan met fakkels of om te toeren met een sneeuw scooter!
Heeft u alleen zin om te wandelen, te genieten van de natuur en te ontspannen? Genoeg activiteiten voor jong en oud om u te vermaken tijdens uw verblijf.

Wat dacht u van een bezoekje aan het zwembad, jacuzzi, sauna, tennisbaan, klimmuur, bowling of de bioscoop. Daarnaast bieden de gezellige franse restaurants u de lokale gastronomische specialiteiten, zoals bijvoorbeeld de welbekende quiche Lorraine. U zult zich zeker aangetrokken voelen tot de wintersportdorpen in de Vogezen, die midden in een beschermde omgeving liggen, tussen meren en dennenbossen.

Door de verscheidenheid van hun activiteiten beantwoorden ze aan de verwachtingen van het hele gezin. Alpineskiën voor skiërs van alle niveaus, langlaufen of schaatsen, wandelingen op sneeuwschoenen en gewone wandelingen. Iedereen kan in zijn eigen tempo en naar eigen behoefte genieten van de sneeuwpret.

Een wintervakantie in de Vogezen is meteen een mooie gelegenheid om kennis te maken met de levende tradities, zoals de smakelijke gastronomie van deze streek.


 

Promoties & reserveren
Bezienswaardigheden
Belangrijke informatie
Reisverhalen

Bron tekst: Masion de la France